Welkom bij In-zicht

Dr. Hans Moolenburgh sr.

Op 3 februari kregen we een telefoontje van Dr. Moolenburgh (91) waarin hij ons vertelde dat hij de lezing van 25 maart a.s. helaas moet afzeggen vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Hij had erg naar de lezing uitgekeken omdat we zo een fijn en aandachtig publiek hebben, maar het is niet anders. 
We wensen hem heel veel sterkte toe!

De lezing komt dus te vervallen. Degene die al voor kaarten hebben betaald, krijgen binnenkort hun geld teruggestort.


Het boek Openbaring als baken voor onze tijd
We verheugen ons erop dit seizoen wederom dr. Hans Moolenburgh sr. te mogen ontvangen voor een zeer boeiende avond. Dit keer niet over (kinder) geneeskunde zoals op de fantastische avond in oktober 2015, maar nu over een geheel andere boeg. Deze bijzondere man, die zijn patiënten ondervroeg naar hun engelen ervaring, heeft onlangs zijn levenswerk gepubliceerd over het laatste Bijbelboek Openbaringen. Dit niet gemakkelijke onderwerp heeft hij belicht vanuit zijn innerlijk bewustzijn als mens, arts en overgrootvader om deze verwarrende tijden vanuit deze invalshoek te duiden. Een middag om naar uit te kijken, want deze 91 jarige is niet te stuiten in zijn aanstekelijk enthousiasme, zijn brede kennis en in zijn prachtig mens-zijn.


Datumzaterdagmiddag  25 maart  2017 (lezing is komen te vervallen)
Door: Dr. Hans Moolenburgh sr

Uitverkocht

€ 10,00

Activiteit Omschrijving

Details

Meer dan vijftig jaar lang bestudeerde dr. Hans Moolenburgh sr. het Bijbelboek Openbaring van Johannes. In die tijd ontsloot het zich voor hem en bood het inzichten in gebeurtenissen uit het verleden en boodschappen voor de toekomst.
In ‘Het boek Openbaring als baken voor onze tijd’ neemt hij de lezer mee door een analyse, per versregel, van het hele Bijbelboek. Tijdens deze analyse zullen vergezichten zich voor de lezer openen. Hij zal zien hoe daar op Patmos in de eerste eeuw na Christus taferelen aan Johannes werden geopenbaard die alleen maar betrekking kunnen hebben op voor hem toekomstige en voor ons historische feiten. Genadeloos wordt uiteengezet hoe wij met de wereld omgaan die ons gegeven is, en waar onze veronachtzaming, machtslust en egocentrische zelfverrijking toe leidt.
Dr. Moolenburgh werkt toe tot aan de beruchte Apocalyps die ons volgens de Bijbelteksten te wachten staat en laat zien dat we daar hard naar op weg zijn - maar dat Openbaring ons ook de handreiking biedt om niet ten onder te hoeven gaan.


Hans Moolenburgh (1925), een van Nederlands meest vooraanstaande artsen op het gebied van complementaire kankerbehandeling met meer dan vijftig jaar ervaring met de behandeling van kankerpatienten op een alternatieve manier, door hem een hippocratische benaderingswijze genoemd. Hij gaat er van uit dat elk mens uniek is en dat er geen standaardbehandeling toegepast kan worden. Hij ziet een ziekte, als een levensles voor mensen waarbij men een proces doormaakt om er na de ziekte beter uit te komen.
Hij is ook de man die er in de jaren zeventig mede voor heeft gezorgd dat wij niet elke dag fluoride via ons drinkwater naar binnen krijgen. Hij wist op zijn zesde al dat hij dokter zou worden en hij heeft nooit wat anders gewild. Zijn keuze was niet zo gek, want Moolenburgh stamt uit een artsengeslacht. Een verre voorvader hield zich al bezig met de bestrijding van de pestepidemie. Dat hij zich tijdens zijn studie interesseerde voor de alternatieve geneeskunde is evenmin vreemd. Zijn grootvader was als huisarts al een vernieuwer. Hij zette zich in Groningen in voor het aanleggen van een waterleiding. Hij had ook een kruidentuin en brouwde zelf geneesmiddelen.

Moolenburgh volgde dus zijn hart en heeft vele jaren zijn vak met veel plezier uitgeoefend. Zijn missie was altijd: mensen helpen zichzelf beter te maken. In oktober 2007 is hij pas gestopt met werken, hij was toen 82 jaar. Aanvankelijk is hij als huisarts en arts voor natuurgeneeswijzen begonnen, later legde hij zich alleen nog toe op de natuurgeneeskunde. Het is opvallend hoe gemakkelijk Moolenburgh zich heen en weer beweegt tussen verschillende – voor menig arts tegenstrijdige – werelden. Alternatief, orthodox, homeopathisch, spiritueel, chemisch, psychologisch, hypermodern en oeroud: hij heeft overal kennis van genomen en test het simpelweg op zijn verdiensten. Als het werkt, werkt het en wordt het toegevoegd aan het arsenaal. Om de natuurgeneeskunde te beoefenen, maakt hij gebruik van een oeroud schema, dat van de vier elementen aarde, water, lucht en vuur.

Zijn voorlaatste boek: ‘U kunt meer dan u denkt’ – aanvullende maatregelen om kanker te helpen voorkomen en genezen’ gaat over complementaire kankertherapie. Anderen boeken van zijn hand zijn: ‘Is toeval echt toevallig?’, ‘Engelen’, ‘Op je gezondheid!’, ‘En Engel op je pad’, ‘De wetenschap kent geen tranen’.
Onlangs is ook een boek over fluoride van hem verschenen.

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Website(s): Nee
Door: Hans Moolenburgh Sr
Datum: 25 mrt. 2017