Welkom bij In-zicht

Inspiratie

Lieve mensen,

Het nieuwe jaar 2018 is numerologisch het getal 11 (2+0+1+8). Dit is het meestergetal waarvan bekend staat dat het verlichting brengt in de vorm van inspiratie en leiding! Het zal inzichtvolle boodschappen brengen aan mensen die erom vragen, er open voor staan. Het brengt ons een hoog creatief potentieel, geestelijk inzicht, en ondersteunt de toename van innerlijke vermogens.
Ook zullen er krachtige energieversnellingen zich voordoen, zodat een energie van een hogere frequente de planeet zal omspannen. Hoger dan we gewend zijn. Met deze hogere energie zullen we moeten leren omgaan, of we willen of niet. Geen levend wezen op aarde kan dit ontlopen. Het kan misschien ook wat fysiek ongemak geven. En we zullen mogelijk wat gekke dingen zien gebeuren door mensen die deze energie niet goed kunnen hanteren en er van in de war raken.

Omdat je ook een lezer van deze Nieuwbrief bent, heb je je bewust of onbewust, al langere tijd verbonden met boodschappen van hoop, nieuwe waarheden uit de nieuwe energie. Verbindingen met JeZelf, je medemens, de dieren en planten, en Moeder Aarde. Alsook hart-gedragen intenties en scheppingskracht. Hoe meer we hier voor open staan, hoe meer we dit jaar inspirerende boodschappen zullen ontvangen die je verder op je missie op aarde zullen bemoedigen en bekrachtigen.

Inmiddels is het alweer september en is de zomer omgevlogen. We hebben het gevoel dat we nog wel een paar weken rust zouden willen hebben voordat alles weer los barst. En toch lijken onze agenda’s zich als vanzelf te vullen. Er was gewoon niet genoeg innerlijke en uiterlijke rust geweest om alles wat er op vele niveaus in ons leven gebeurd afdoende een plek te geven. En er gebeurt veel.
Maar ons begrip van tijd is sowieso aan het veranderen. En terecht, want het lijkt erop dat het lineaire tijds-principe en beleving wat we sinds keizer Julius Caesar hanteren, niet de juiste is. Tijd lijkt eerder cyclisch te zijn en als een soort spiraal te versnellen in kleinere rondingen. Dat is bij een lineaire tijdsbeleving gewoonweg niet mogelijk. Er blijven immers dan altijd 24 uur in een dag en 60 minuten in een uur. Toch heb ik regelmatig ‘tijd te kort’. Herken je dat?

Tegelijkertijd ligt er weer een prachtig nieuw seizoen voor ons open met genoeg kansen op mooie ontmoetingen en innerlijke groei. En daar gaan we voor! Een mooie ontmoetingsplaats bieden waar gelijkgestemden elkaar in een warme sfeer kunnen ontmoeten en inspireren.
We hebben opnieuw gekeken naar een zo breed mogelijk programma, zodat je uit meerdere soorten lezingen en workshops kunt kiezen. Van omgaan met technologische ontwikkelingen (Yfke Laanstra in oktober) tot een healing middag voor de familielijn (Maarten Oversier in september). Van een economie opzetten gebaseerd op liefde en compassie (Ivo Valkenburg in november) tot bijzondere inzichten in het stervensproces (Martijn van Staveren in september). Van de universele taal van verbondenheid (Asma Toet-Achkroune en Martijn van Staveren in november) tot inzicht in je Wezensessentie (Manuela van der Knaap in december). En dan is er nog een mooie ‘In-zicht Ont-moet’ op zondag 4 november. Een midden tussen een marktplaats en een symposium, waar standhouders je in een ontspannen setting kunnen laten zien en voelen waar ze in hun praktijk voor staan.
Ook al gaat de tijd voelbaar versnellen, er is altijd nog genoeg tijd om samen te komen en van elkaar en van sprekers te leren. Gelukkig maar, want heb je te verliezen? Wie wil nu een geestelijk stilstaande poel zijn waarin geen beweging meer is. Nee, dan liever een bron die overstroomt.

Namens het bestuur en vrijwilligers van In-zicht, wensen we ons allemaal een fijn en leerzaam najaar.