Niets is onmogelijk als we het samen doen!Hoe spiritueel je bent
heeft niets te maken met waar je in gelooft,
maar heeft alles te maken met jouw bewustzijnsstaat.
(Eckhart Tolle)


Verbinden
De beide komende lezingen in maart bieden een bijzonder scala aan onderwerpen die ogenschijnlijk helemaal los van elkaar staan. Maar is dat wel zo? In ‘de wondere wereld van het water’ zal het gaan over de bijzondere eigenschappen van water. Eigenschappen waar we nog te weinig van weten, hoewel Prof. Emoto uit Japan al een tip van de sluier heeft opgelicht. En afbeeldingen van zijn mooie kristallen zullen die avond waarschijnlijk niet ontbreken. Omdat de aarde voor een groot deel bedekt is met water en de mens voor meer dan 70% uit water bestaat, kunnen we niet om het levend gevende vocht heen. Weten we wel echt wat water is en wat het voor ons betekent?
‘De grote vragen rondom ons levenseinde’ is op zichzelf al een titel die resoneert en nieuwsgierig maakt. We zijn allemaal geboren, maar de kennis over het stervensproces is diep in ons verborgen. Vooral innerlijke kennis hiervan zal ons leven verrijken en mogelijk onze angsten rondom de dood verminderen. We verlangen naar innerlijke rust en kennis die ons optilt boven de onzekerheden van elke dag. Weg uit de macht van het ego. De spreuk van Tolle is daarom belangrijk om even bij stil te staan. Niet wat we op dit moment ‘geloven’ (op welke manier dan ook), maar de staat van ons bewustzijn bepaalt hoe we eigenlijk in het leven staan. Hoe ware spiritualiteit ons leven en onze levenshouding kan verbeteren. In het noorden leeft dit, is er beweging, komen we al meer los van oude patronen die ons niet meer dienen. Bijna alle sprekers die bij ons een lezing hebben gegeven, en dit op veel plaatsen in Nederland doen, hebben zich positief verwonderd over de sfeer, de aandacht en de (hoeveelheid) mensen bij de lezingen. Er gebeuren in het noorden bijzondere dingen op het gebied van spiritualiteit die ons verlangen naar kennis en rust kan helpen invullen. Om bijvoorbeeld de samenhang van beide lezingen beter te leren begrijpen. Deze samenhang is voor mij het besef dat we eigenlijk heel weinig weten over wezenlijke dingen zoals water en sterven. Beide facetten zijn onlosmakelijk met ons als mens verbonden. Zo is water het element dat te maken heeft met de wereld van onze ziel. Is water het symbool en kanaal van liefde, emoties en gevoelens. Wat juist weer belangrijk is bij het stervensproces. Water symboliseert dat, om haar geheimen te leren kennen, we naar de diepte moeten afdalen en jezelf laten verzwelgen en daarna herboren te worden. Om de getijden van eb en vloed in jezelf te accepteren en de reinigende werking ervan te ervaren. We verlanger ernaar (dorsten) ‘te Zijn’ aan de wateren der rust zoals de oude Psalmen het zo mooi kunnen uitdrukken. We verlangen naar het levende water van de Geest, naar de Bron van het Leven. En waren we niet als klein mensje vanaf het prilste begin in de moederschoot, omhuld met ‘levend gevend vruchtwater’! En ten slotte leven we ook nog eens in een waterrijke omgeving grotendeels onder zeeniveau!
Zo kunnen we verbindingen leggen op vele niveaus. Om die reden hebben Jenny en ik onlangs de website van SpiritueelFriesland.nl overgenomen. Deze is al 5 jaar actief in Friesland en omgeving en is onlangs vernieuwd. Er is veel informatie op spiritueel gebied in het noorden op te vinden, ook via Facebook. We zullen dit ondersteunen en uitbreiden. Klik maar op de banner (rechts) en bekijk het eens rustig. En zie dat spiritualiteit lééft in het noorden!