Slechts twee dingen zijn oneindig:
het universum en het menselijk onbenul.
Van het universum weet ik dat echter niet zeker.

(Albert Einstein)   

 

Lieve mensen,

De aardse tijd vliegt voorbij; het is alweer april. Als we deze aardse tijd niet intens gebruiken vervliegt die tijd en daarmee ook ons leven. Het besef dat het leven een bijzondere leerschool is voor zielen die willen groeien, maakt dat wij zo intens mogelijk willen leven.
We beseffen ook dat we met In-zicht een instrument hebben om veel mensen te kunnen bereiken. En dat we hen in hun bewustzijnsprocessen mogen ondersteunen. Dit is een drive, een kracht, die ons energie geeft om te doen wat we willen doen. En ondanks de drukte die het met zich meebrengt willen we blijven genieten van ons eigen proces en dat van anderen.
We willen er mede voor zorgen dat Einstein ongelijk krijgt zoals in zijn spreuk hierboven wordt verwoord. Het menselijk onbenul lijkt soms groot als je het nieuws bekijkt. Het lijkt er vaak op dat we als mensheid door de eeuwen heel weinig leren. Steeds weer is het de (mannelijke) arrogantie die ons in crises of in oorlogen storten. Die macht over anderen willen uitoefenen via financiële- of religieuze dominantie. Als we dit niet samen veranderen blijven we gevangenen.

Er zijn echter ook krachten die ons klein willen houden die we niet onmiddellijk konden herkennen maar nu langzaam steeds zichtbaarder worden voor de bewuste mens. Het lijkt erop dat we vooral niet bevrijd mogen worden van onze angsten. Want dan staan we op en bevrijden ons-Zelf. En terecht want we zijn in Wezen groots.

Je zou ook kunnen zeggen dat alles wat in een piramidale vorm georganiseerd is ons klein houdt. In een dergelijke vorm hebben slechte enkelen voordeel. De meeste mensen zijn geheel afhankelijk van ‘het systeem’. Om dit te doorbreken is het bestaan ervan beseffen en ervaren het belangrijkste. Het tweede is om het moed te hebben het te doorbreken om ‘op te staan’. We zouden onze ziel, ons Wezen, die zich kan manifesteren door de persoonlijkheid heen, meer de ruimte moeten geven hierin. En tenslotte is het van belang om ons met elkaar te verbinden en samen de gesloten piramidale systemen te helpen afbreken. Een ronde open cirkel, een ronde tafel lijkt een goed alternatief. Een ronde vorm van organiseren waarin we mede kunnen bepalen hoe onze samenleving moeten worden ingericht, is niet alleen een droom maar werkt al op veel plaatsen in de wereld. De veranderingsbereidheid neemt bij veel mensen in vele landen toe.
Aan In-zicht zal het niet liggen, wij helpen mee de veranderingsbereidheid te vergroten!


20-jarig jubileum en vernieuwing In-zicht
We zijn heel trots en dankbaar dat Stichting In-zicht dit jaar 20 jaar actief is. In de afgelopen 20 jaar zijn er heel wat sprekers langs gekomen met verschillende onderwerpen, maar altijd met maar één doel: de bewustwording van de mens. De eerste jaren was dit vooral gericht op een esoterische invalshoek. De laatste jaren hebben we steeds meer de tijdgeest willen volgen en het feit dat steeds meer mensen bewust worden van wat er in de wereld aan de hand is. Daardoor kwamen er ook andere onderwerpen aan de orde zoals over UFO’s, de mogelijke negatieve invloed van de farmacie op onze gezondheid, de mens als Kosmisch wezen, de Matrix e.d.

De komende tijd gaan we op verschillende fronten opnieuw een vernieuwingsslag maken. Allereerst zijn we heel blij dat Laura Menger ons team is komen versterken. Naast het feit dat ze een mooi mens is met bijzondere talenten, brengt ze ook kennis in van de moderne media en hoe je daardoor meer mensen kan bereiken. Of anders gezegd een breder en ook jonger publiek kan aantrekken. Want met 20 jaar ervaring en een goede naamsbekendheid door heel Nederland, willen we als In-zicht onze invloed, kennis en kunde aanwenden om een nog groter en breder publiek te stimuleren in hun bewustwordingsprocessen. Er is zoveel, lieve mensen, wat we nog niet weten en wat wel klaar ligt om door ons te worden gevoeld en doorzien. Zo kunnen we verder groeien als mens(heid).

Een nieuwe samenwerking vraagt ook om een nieuwe uitstraling en website. Er is een nieuw logo in de maak en deze zomer gaan we de website geheel vernieuwen. Wij kijken er naar uit om deze aan jullie te laten zien! Een nieuw seizoen een nieuw geluid! Wij zijn trots en dankbaar dat we dit met jullie mogen delen.