Ontluikende nieuwe tijdWanneer je de moed hebt de muur van je angst te naderen,
verandert deze in een poort.
(Paul Ferrini)


 

Lieve mensen,

De komende maand hebben we twee lezingen van twee bijzondere mensen op het programma staan. Martijn heeft na een hele intense periode van contacten van diverse aard met buitenaardsen, besloten hiermee naar buiten te komen, hoe zwaar de tegenwerking of het onbegrip erover ook is. Annemarie is sinds een ongeluk op haar 11-de jaar aan de rolstoel gebonden. En heeft na een intens proces van ontdekken en overwinnen nu de moed om anderen te inspireren o.a. over acceptatie! Beide inspireren nu anderen doordat ze door een bijzonder eigen proces zijn gegaan over wat ze nu met hun leven aanmoeten in de situatie waarin ze zijn beland. Beide hebben hun angsten en onzekerheden op hun levensweg onder ogen gezien en zijn tenslotte tot de conclusie gekomen dat angst niet is wat het lijkt. Dat voorbij de angst en onzekerheid er een nieuwe wereld ligt die voor ieder de moeite waard is om te ontdekken. Ieder op zijn eigen manier en tempo want niemand is gelijk.
Angst is eigenlijk niet meer dan een gedachte over iets, gebaseerd op een eerdere ervaring of overtuigingspatroon soms door anderen aangepraat. Deze overtuiging kan zeer dominant worden in je leven en je sterk beperken in wat je wilt doen, hoe je je eigenlijk wilt ontplooien. Vanuit een hoger perspectief gezien, kan deze angst je ervan weerhouden dat te doen wat in het belang van je levensopdracht is waarmee je naar de aarde bent gekomen.
Dit is de tijd om oude overtuigingen op te ruimen. Een lenteschoonmaak van de oude rommel op je emotionele zolder of kelder. Bij dit opruimen kan je al meer moed en vertrouwen voelen, want bij het opruimen komt ruimte en energie vrij. Je hebt nu eens niet gehoor gegeven aan je ego en dit voelt vaak verruimend. Dit alles kan je helpen om nu eens af te stappen op de muur van de angst en te zien dat het een poort is die zich opent naar een nieuwe wereld. Een nieuwe blik op je eigen wezen en werkelijkheid. Zodat ook jij anderen kan inspireren zoals onze beide sprekers. Als we van onze beperkingen los komen is er een wereld te winnen en te ontdekken. Of zoals de Engelse dichter William Blake het zo prachtig uitdrukt: ‘er is een wereld te ontdekken in een zandkorrel, en een hemel in een veldbloem, oneindigheid in de palm van je hand te houden, en eeuwigheid in een uur.’ Wie wil nou niet deze ‘nieuwe lente’ ervaren!