Ons leven is wat onze gedachten ervan maken
(Marcus Aurelius)

 

Lieve mensen,

 

Hopelijk overdenkt elk mens regelmatig zijn of haar eigen bijzondere leven, en leren we daarvan. Als we niet veel van de geschiedenis van ons eigen leven of die van onze naasten leren, dan blijven we vaak hangen op het zelfde niveau, in dezelfde groef van de plaat. Omdat we op een bepaalde manier denken en doen die we altijd al deden, krijgen we de dingen en situaties die we altijd al gekregen hebben, alleen door het simpele feit dat we niets nieuws inbrengen in onze gedachtewereld. Onze gedachten maken onze overtuigingen en dit ‘programma’ kan dominant worden als we het veel aandacht schenken. Dan groeit het vaster in onze denkpatronen en beheerst het ons. Hoe dominanter die programma’s hoe sterker de invloed op onze gezondheid, ons geluk, onze scheppingskracht.
Negatieve gedachten roepen negatieve emoties op en samen zorgt dit ervoor dat er hormonen en andere stoffen worden aangemaakt die ons fysiek belasten en zich uiten in lichamelijke klachten. Het omgekeerde gebeurt gelukkig ook. Met onze positieve en liefdevolle gedachten worden ‘positieve’ hormonen en stoffen aangemaakt, die ons gelukkiger doen voelen en een gezondere uitstraling geven. Van waaruit we op een andere manier ons leven kunnen vormgeven.

Om een ‘programma’ te doorbreken heb je eerst een vorm van bewustwording nodig (inzicht) en daarna een innerlijke drive (motivatie) om dit energie en aandacht te geven. Dit aandacht geven aan een nieuw (bewust) denkpatroon om het oude te doen afbrokkelen heeft veel tijd en aandacht nodig maar kan zeker een verandering in gang zetten.

 

De komende maand zijn er drie events die elk bijzonder zijn en onze gedachtenpatronen kunnen doorbreken. Zo kunnen we meer ontdekken over de pijnappelklier als onze kosmische antenne. Zo leren we van een methode waarbij je een emotionele reset kan doen. En tenslotte een lezing over hoe we na ons overgaan in het stervensproces, geheeld kunnen worden van de trauma’s. Allemaal kansen om onze inzichten te verruimen, je trilling te verhogen en te weten wat je met deze nieuwe kennis kan gaan doen.
Daar heb je geen dominee, minister of goeroe meer voor nodig. Dat kun je zelf voelen. Vertrouw op dit gevoel en maak verschil uit. Want jij doet ertoe, jouw leven doet er toe en kan het verschil maken in je omgeving, ja zelfs op aarde. Let dus op je dominante gedachten die bepalen in hoge mate de kwaliteit van je leven. Want ons leven is wat onze gedachten ervan maken!