De weg zelf is je bestemming
(Confucius)

Lieve mensen,

We leven in een turbulente tijd waarin ongelofelijk veel gebeurt en ook in een steeds hoger tempo zich voltrekt. Deze week werden velen van ons getroffen door het bericht over de dood van Margreet Andriol en haar man uit Katlijk bij Heerenveen. Ze werden dood in hun huis aangetroffen. Zij was een vrouw die als astrologe en als mens bij velen bekend stond als een betrokken persoon die in haar werk meeleefde met haar cliënten en studenten. Je kunt er met je verstand niet bij waarom zoiets nu nodig is. Reden te meer om niet met je verstand te reageren, maar je hart te laten spreken en deze afschuwelijke situatie te omgeven met zachtheid. Met liefde voor allen die het treft en verdrietig maakt, en met hen die vanuit hun werk dit allemaal onder ogen krijgen. Ook de dader, die nog gevonden moet worden, mogen we met enige zachtheid benaderen. Waarom? Omdat de oude regel ‘oog om oog, tand om tand’ die we al eeuwen toepassen, de mensheid niet een leven van vrede en rust heeft gebracht waar we naar verlangen. Het wordt hoog tijd dat we een andere weg in slaan en vanuit het hart keuzes gaan maken die tot fundamenteel betere oplossingen zullen leiden met het hoogste goed voor allen voor ogen. Dit leven vanuit het hart hebben we als mens(heid) eerder ervaren en dat sluimert nog als een diep weten in ons. We hoeven er alleen maar op te vertrouwen dat dit de weg is, en het doen, samen! Dan zaaien we meer harmonie in de samenleving en de oogst zal overvloedig zijn!

Onze ziel is het zich bewust dat we juist in deze turbulente tijd naar de aarde zijn gekomen om groots te leren en om grootse dingen tot stand te laten komen. Omdat velen met dezelfde instelling en levensopdracht zijn geïncarneerd, vaak uit dezelfde zielenfamilies, kunnen we dit juist in deze tijd tot stand brengen. In ons brandt immers het zelfde verlangen, dezelfde Godsvonk vanuit de Oorsprong. Wat een prachtige weg om samen te gaan!

En was het niet Christus zelf die zei: ‘de aarde is een brug, ga er over. Blijf er niet in hangen’. Door van tegenslagen te leren, negatieve ballast wat je niet meer dient af te werpen, meer in overgave te leven en dankbaar te zijn voor wat er is, kunnen we groeien in bewustzijn en trilling. Op deze manier zijn we beter afgestemd op de Bron waaruit we zijn voortgekomen, en kunnen we de aardse brug van dualiteit overgaan op weg naar een betere leefbare wereld. Een wereld die we nu heel zorgvuldig hartsbewust kunnen ‘samen-stellen’. Wat een reis en wat een bestemming!