Heb een goed hart voor je lichaam!

 

 

Je voeding is je medicijn
en je medicijn is je voeding 
(Hippocrates)

 

Lieve mensen,

De laatste tijd wordt meer en meer aandacht geschonken aan ons bewustzijn, ziel en geest. Dat is terecht van belang omdat de afgelopen tientallen jaren er veel aandacht is besteed aan ons denken, verstand, brein, ego en persoonlijkheid. Wat overigens nog steeds belangrijk is zodat we goed het onderscheid leren kennen. Maar we zijn in mijn ogen niet ons brein, ons ego of onze functie. We zijn veel meer dan dat! Als mens zijn we een heel complex en prachtig wezen, met organen die een bijzondere rol vervullen zoals ons brein. En is onze kennis en ‘weten’ opgebouwd in lagen die we nu langzaam mogen gaan verkennen en die in een bijzondere verhouding tot elkaar staan.
Gelukkig neemt bij veel mensen ook het besef toe dat lichaam een geest één zijn. Mind over matter, geest boven materie. In de media en reclame echter, wordt veel geld geïnvesteerd door het accent te leggen op het lichaam. Het lichaam wordt als het ware verheerlijkt, en dan vooral de buitenkant.

In de komende lezing ‘verheerlijken’ we het lichaam van binnenuit. Of anders gezegd: welk gezond en ook lekker plantaardig voedsel kunnen we innemen om de tempel van onze ziel te versterken. Om zo kennis op te doen over de voor- en nadelen van dierlijk- en plantaardig voedsel ten aanzien van het goed functioneren van ons lichaam. Boele Ytsma heeft zelf een grote verandering in bewustzijn ondergaan over de verhouding tussen voeding, en je gezond en energiek voelen. En kan op een bevlogen manier hierover vertellen.

Hoewel lichaam en geest één zijn, is er veel het accent gelegd bij het lichaam en het hoofd. Bij veel mensen is echter een verschuiving merkbaar van lichaam naar geest en van hoofd naar hart. Waarbij lichaam en hoofd belangrijk blijven maar minder leidend zijn. Dit proces van bewustwording zal van ons een ‘gezonder’ mens maken in velerlei opzichten. En zal ook voor meer innerlijke rust zorgen en meer balans. Dan daalt er een vorm van vrede in de mens neer. Dit is goed voor jou, mij én de mensheid! Ik zie er naar uit om de gevolgen daarvan te zien manifesteren.
Moge 2015 een inspirerend, gezond en vredevol jaar voor je worden!