De tijd vliegt voorbij, maar het is wel onze tijd!

 

 

De tijd bestaat slechts om te voorkomen
dat alles tegelijk gebeurt.
(Albert Einstein)

 

Lieve mensen,
Het is tijd! Tijd om wakker te worden en in beweging te komen en onze trilling te verhogen. Het is de tijd waarin energie van een hogere trilling vanuit de kosmos naar ons toekomt en ons ondersteunt in ons proces. Het is ook de tijd waarin Moeder Aarde zich opricht en haar eigen transformatie doorloopt. Al dit nieuwe veroorzaakt onmiskenbaar veranderingen (zichtbare en onzichtbare) en zet daardoor de dingen ook op scherp. Hierdoor lijkt het soms dat het oude, dat wat er was, in verdrukking komt. Zich in het nauw gedreven voelt. Dit kun je op verschillende manieren en niveaus interpreteren. Op een bepaalde manier bekeken, lijkt het wel alsof er een strijd gaande is tussen het oude en het nieuwe. Bijvoorbeeld tussen de oude godsdienstige denkbeelden en de nieuwe metafysica van deze tijd.
Voorbeelden van aspecten van het oude zijn: macht, controle, agressie, uitbuiting en logica. Voorbeelden van het nieuwe zijn: samenwerken, ontvankelijk, empathie, delen en intuïtie. Dit móet ook wel even wringen als je naar deze rijtjes kijkt. We zitten nu in de overgangstijd van het oude naar het nieuwe en dit zal ook nog wel even duren. De lengte daarvan hangt deels af van hoe snel we de balans hierin kunnen vinden, te beginnen in onszelf. Wanneer er een proces in elk mens plaatsvindt van een afname van het mannelijke elementen en een toename van de vrouwelijke elementen, zal die balans er vanzelf komen. Dit kunnen we samen waarmaken!

Dat is een van de redenen waarom de avonden bij In-zicht vaak zo bijzonder aanvoelen en door velen worden gewaardeerd. Daar wordt gevoelswaarde en het intuïtieve weten belangrijker gevonden worden dan de logica. Een verschijnsel dat hoort bij de nieuwe tijd. Voelen en (er) zijn is vaak belangrijker dan alles begrijpen. Ook als bijvoorbeeld een lezing in het Engels wordt gehouden zoals bij Little Grandmother, en je denkt dan je dan niet alles goed kan volgen, dan is dat wat voelbaar is belangrijker dan alle woorden goed begrijpen.
De komende lezingen passen dan ook prachtig in het beeld van de nieuwe tijd. Little Grandmother deelt met ons de boodschappen van Moeder Aarde, zodat we haar beter leren begrijpen en kunnen ondersteunen. En het is heel treffend dat juist een zenmonnik (Paul Loomans) met ons gaat delen wat ‘tijd’ is en hoe daar mee om te gaan in een tijd waarin de tijd ook voelbaar versnelt. Door alles wat er nu gebeurt op de vele niveaus van ons zijn, is het maar goed dat de tijd (nog even) bestaat. Anders zouden we als multi-dimensionaal wezen die we in wezen zijn, overspoeld worden door alles wat zich dan tegelijk aan ons opdringt. Nu wordt het nog redelijk gedoceerd aangeleverd, maar de dichtheid en hoeveelheid neemt snel toe.
Door meer onze innerlijke wereld binnen te gaan, te onderzoeken en te veranderen, werken we tegelijkertijd aan de transformatie van de wereld buiten ons. Aan de mensheid, aan Moeder Aarde, ja zelfs aan de kosmos. We zijn immers in Eenheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo boven, zo beneden. Zo binnen, zo buiten! Dit is onze tijd!