Wie teveel op de automatische piloot leeft,
eet zonder echt te proeven,
luistert zonder echt te horen,
kijkt zonder echt te zien.
(Jon Kabat-Zinn)

 

Lieve mensen,

Misschien ken je van die momenten dat je je gedachten laat gaan over je leven en dat je denkt dat je graag iets wil veranderen. Wat zou ik het liefste doen, waar gaat mijn hart naar uit? Wat zou je willen veranderen in Nederland of in de wereld als je dat kon? Vaak durven we die veranderingen niet aan te gaan vanwege angst en onzekerheid; ‘kan ik dat wel’, ‘de kachel moet ook branden’. Waarmee we vast zitten in een systeem (slaaf).
In de wereld zie je ook snel dingen veranderen en niet altijd ten goede, tenminste zo lijkt het op het eerste gezicht. Maar we kunnen veranderingen in gang zetten in het klein en in het groot, ook al lijkt dat eerst niet zo. We zijn werkelijk in staat tot grootse dingen als we de moed ervoor hadden en wisten hoe we het moeten doen.
Er bestaan al heel lang geheimen achter de sluiers van ons bewustzijn die nu tot ons mogen doordringen. Waar de mensheid nu klaar voor is om te mogen inzien en toepassen. Het is nog verborgen omdat dat we eerst anders mogen leren zien. Het is (in esoterische zin) vaak precies andersom dan in onze ‘normale wereld’ van alle dag. Het is nu nog ‘eerst zien en dan geloven’ en zal worden, ‘innerlijk weten en het zich dan zien ontvouwen’. Als we dit leren doorzien, invoelen en toepassen kunnen we grote stappen maken in bewustzijn en slaan we de juiste weg in naar een betere wereld.
Wil je inderdaad graag iets doen, ga dan zitten en wees stil. Als je echt wilt horen, sluit dan je oren. Als je echt wilt leren zien, doe dan je ogen dicht. En ervaar jouw waarheid in de stilte waar je de fluistering van je Innerlijk Goddelijk Zelf kan horen. Vanuit die oneindige wijsheid wordt je de weg gewezen ten goede voor jezelf én voor de wereld.
Zo is het nu ook hoog tijd om onze geschiedenis te gaan herschrijven, omdat wat we geleerd hebben vaak niet meer klopt. Zoals de geschiedenis van de mens (ouderdom, val in bewustzijn), de leeftijd van de piramides en de bouwers hiervan, de geschiedenis van het Christendom, het doel van de georganiseerde religies in het algemeen (verdeeldheid zaaien i.p.v. eenheid). Dit betekent inderdaad veel veranderingen tegelijkertijd. Een zachte revolutie voor onze geest en bewustzijn wat leidt tot immense krachten, kansen en mogelijkheden. Kun je het al voelen, verlang je ernaar? Kan je voelen dat zachtheid een enorme kracht is?

Het is nu tijd om op te staan en onze rechten te claimen. Onze rechten als oorspronkelijk mens die zijn vrijheid terug wil (slaaf van vele systemen), en zijn oorspronkelijke ongelofelijke krachten van vóór de val van bewustzijn terug te nemen. De komende lezingen zullen je daarbij bemoedigen. Samen kunnen we dat! Verander jezelf, dan zal je ook de wereld veranderen. Verandering is een geboorte van een sterkere jij!