Wees niet bang voor nieuwe ideeën, maar voor oude.
Want zij remmen jou af op je weg voorwaarts.

(Anthony Robbins)


Lieve mensen,

Een nieuwsbrief in juni is voor ons ongewoon omdat we niet gewend zijn een lezing te organiseren in juni. Maar toen was daar de mogelijkheid om Sam Osmanagich naar het noorden te halen te mooi om te laten lopen. Dus doen we wat we anders niet gewend waren te doen. Voelt een beetje onwennig, maar wel heel goed. Een patroon doorbreken is sowieso een goede en heilzame ervaring. Waarom? Omdat we in heel veel opzichten gewoontedieren zijn die graag, meestal onbewust, dezelfde dingen blijven doen ook al is de uitkomst hetzelfde als voorheen. En het ons niet iets nieuws brengt waardoor de kans op persoonlijke- of innerlijke groei door onszelf wordt geblokkeerd.

Maar jij, lieve lezer, staat wel open voor nieuwe inzichten, nieuwe ideeën om te groeien anders las je deze nieuwsbrief immers niet. Door het schrijven van deze nieuwsbrieven groei ik zelf ook door een onderwerp te kiezen en daarover voelend te denken wat ik zal schrijven. Het is vaak verrassend hoe soms zinnen ontstaan die mijn verstand te boven gaan. Oude gedachtepatronen kunnen ons beperken en nieuwe kunnen ons soms beangstigen omdat we het veilige bekende moeten los laten.

Als Dr. Sam Osmanagich zich had laten tegenhouden door zijn oude of door nieuwe ideeën over piramides en wat de gevestigde orde daarvan vindt, hadden we nu moeten doen zonder deze bijzondere ontdekkingen. En zonder de helende energieën die zich er rondom manifesteren. Maar hij zette door innerlijk overtuigd dat hij op de goede weg zat. Nu kunnen we zelf voelen of de ‘oude theorieën’ nog wel kloppen of dat we de geschiedenis van de mensheid moeten herschrijven.

Wij kunnen ook onze grenzen gaan verleggen door bewust naar onze oude overtuigingen te kijken of die ons belemmeren in onze innerlijke groei. Om nieuwe inzichten al voelend te overdenken of ze bij ons passen in het proces waarin we nu zitten. Mei en juni is vooral een tijd van groei overal om ons heen. Waarom zouden wij zelf ook innerlijk niet willen (op)bloeien. De potentie en kiemkracht ligt in ieder van ons al besloten, niemand uitgezonderd. Zie het voor je alsof het er al is en voel je er dankbaar voor. En houd dit vol. Het universum zal je ondersteunen in je opdracht waarvoor je gekomen bent. Je ziel weet dit! Groei er maar naartoe als een lotus naar het licht.