Angst is de gang van het bekende naar het onbekende.
(Krisnamurti)

Lieve mensen,

Het is wat ongewoon voor ons om in mei nog een nieuwsbrief te sturen, maar de redenen daartoe zijn ook enigszins ongewoon. Een boeiende internationale spreker en een nieuwe privacy wetgeving die van kracht wordt. En tenslotte is er altijd wel iets moois om over te schrijven en elkaar daarin te kunnen inspireren. Ook zijn we bijna klaar met het programma voor het najaar en kunnen we bezig met publicaties, website, flyers e.d. Binnenkort staan de meeste lezingen op de site en zullen we jullie in de volgende Nieuwsbrief daar alles over vertellen.

Het is en blijft een bijzondere tijd waarin we leven. Het lijkt aan de ene kant dat alles is toegestaan vanuit overheden en bepaalde organisaties om steeds meer over ons te weten te komen. Je website voorkeuren, email, telefoongesprekken, met wie je belt en de inhoud ervan, worden allemaal verzameld en opgeslagen. Grote marktpartijen zoals Google, Microsoft, Apple en Facebook ‘moeten’ hun gegevens afstaan aan geheime diensten in het belang van onze veiligheid (hoewel dit niet openlijk wordt toegegeven). Tegelijkertijd laten veel mensen veel van hun leven zien o.a. op Facebook en Instagram. En als er dan gegevens worden gehackt of doorverkocht, om vervolgens gebruikt te worden voor twijfelachtige doeleinden, dan schreeuwen we moord en brand. Vrijheid is een heel kwetsbaar maar ook discutabel begrip geworden.

Nu moeten we voor een eenvoudige Stichting als de onze voor de nieuwe Europese AVG wetgeving die op 25 mei ingaat, hele teksten maken en publiceren op de site op het gevaar af dat we anders boetes krijgen. En vertellen hoe we met onze (jullie) gegevens omgaan.
Ook moeten we zgn. verwerkersovereenkomsten afsluiten met o.a. Mailchimp (nieuwsbrief), Mollie (financiën) en onze hostingsbedrijf en webbouwer. Elke organisatie die gegevens verzamelen van anderen moeten dit doen, ook scholen, voetbalclubs, ZZP-er’s. Hier gaat zo minimaal 10 tot 20 uur werk in zitten is mij verteld.
We moeten nu aan sprekers van te voren contractueel vragen of ze bezwaar hebben om een foto van hun, genomen tijdens de lezing, te mogen plaatsen. We kunnen ook niet meer foto’s maken met jullie gezichten erop (alleen nog van achteruit de zaal) omdat we anders jullie allemaal schriftelijk om toestemming moeten vragen! Spontaniteit verdwijnt op deze manier. Voel je hoe we steeds meer vast komen te zitten in regelgeving en vooral in de angst?! Tot zover een heel aards betoog :-)

We leven op een hele speciale planeet die bedoeld is om als zielenwezen hier dualiteit en het uitoefenen van de vrije wil te kunnen praktiseren en ervaren. Dit is echter alleen maar een deel aspect van onze reis door de tijd (die alleen op aarde bestaat). Nu begint het ‘tijd’ te worden om ons te bewust te worden dat we sterrenwezens zijn van goddelijke oorsprong met goddelijke scheppende vermogens. Diep in ons DNA, in ons hart(sbewustzijn) ligt dit weten nu nog verborgen. We zijn dus ‘buitenaards’ van oorsprong. Bij steeds meer mensen komt dit weten nu in hun omhoog en kan niet meer worden genegeerd. Dit maakt ook dat we in onze kracht komen en vandaaruit gaan scheppen!

Ja, dit is nogal wat en daar kan ongeloof of zelfs angst opzetten als je dit leest. Angst is de gang van het bekende naar het onbekende, dus normaal. Maar we hoeven geen angst te hebben omdat we die goddelijke scheppingskracht in ons dragen die ons daar brengt waar we moeten wezen op onze reis. En we maken samen we deze reis en dat geeft weer rust. Een hele fijne zomer en een mooie reis toegewenst!