Welkom bij In-zicht

Hans Moolenburgh Sr.

Reserveren mag, hoeft niet


Kindergeneeskunde, vroeger en nu
We hadden nooit gedacht dat een van de nestoren onder de pleitbezorgers van complementaire kankertherapie nog een lezing bij ons zou kunnen houden. Maar we kregen een fitte en energieke 90-jarige aan de telefoon die nog graag en regelmatig een lezing geeft. En door zijn ruim vijftigjarige artsenpraktijk (!) brengt hij een uitzonderlijke schat aan ervaring voor ons mee. Hij heeft letterlijk de veranderingen door de tijd heen zien gebeuren. Daarom hebben we samen bewust gekozen voor het onderwerp ‘Kindergeneeskunde vroeger en nu’. Juist bij dit onderwerp zijn de verschillen van toen en nu zeer goed weer te geven. Een must voor elke ouder- grootouder, begeleider, student, docent, zorgverlener en vooral voor ‘zorgbeslissers’!


Datum:  woensdagavond 28 oktober 2015
Aanvang:  19.30 uur
Door: Hans Moolenburgh sr.

Uitverkocht

€ 10,00

Activiteit Omschrijving

Details

In ruim vijftig jaar artsenpraktijk heeft dr. Hans Moolenburgh sr. de klachten van kinderen zien veranderen. Waar vroeger wonden en ‘standaard’-kinderziekten het beeld bepaalden, hebben in de loop der jaren welvaartsziekten de overhand gekregen: leukemie, suikerziekte, een breed scala aan allergieën, voedselintolerantie, hyperactiviteit en autisme. Kinderen lijken steeds minder weerstand te hebben. Wat is er aan de hand?

Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden laat hij zien dat het tijd wordt om verder te kijken dan de symptomen en de oorzaken aan te pakken. Juist de goedbedoelde vaccinaties blijken niet zelden grote schade in een kind aan te richten. Moderne technieken en producten - van onzichtbare straling tot geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen in ons eten - hebben een negatieve invloed op de gezondheid van onze kinderen. Dr. Moolenburgh geeft iedere ouder de middelen in handen om zijn of haar kind gezond op te laten groeien. Vooral met het boek: ‘U kunt veel meer dan u denkt – wat u zelf kan doen om uw kind gezond te houden’, reikt hij ons en vooral (toekomstige) ouders, grootouders en begeleiders een schat aan informatie aan.

Hans Moolenburgh (1925), een van Nederlands meest vooraanstaande artsen op het gebied van complementaire kankerbehandeling met meer dan vijftig jaar ervaring met de behandeling van kankerpatienten op een alternatieve manier, door hem een hippocratische benaderingswijze genoemd. Hij gaat er van uit dat elk mens uniek is en dat er geen standaardbehandeling toegepast kan worden. Hij ziet een ziekte, als een levensles voor mensen waarbij men een proces doormaakt om er na de ziekte beter uit te komen.
Hij is ook de man die er in de jaren zeventig mede voor heeft gezorgd dat wij niet elke dag fluoride via ons drinkwater naar binnen krijgen. Hij wist op zijn zesde al dat hij dokter zou worden en hij heeft nooit wat anders gewild. Zijn keuze was niet zo gek, want Moolenburgh stamt uit een artsengeslacht. Een verre voorvader hield zich al bezig met de bestrijding van de pestepidemie. Dat hij zich tijdens zijn studie interesseerde voor de alternatieve geneeskunde is evenmin vreemd. Zijn grootvader was als huisarts al een vernieuwer. Hij zette zich in Groningen in voor het aanleggen van een waterleiding. Hij had ook een kruidentuin en brouwde zelf geneesmiddelen.

Moolenburgh volgde dus zijn hart en heeft vele jaren zijn vak met veel plezier uitgeoefend. Zijn missie was altijd: mensen helpen zichzelf beter te maken. In oktober 2007 is hij pas gestopt met werken, hij was toen 82 jaar. Aanvankelijk is hij als huisarts en arts voor natuurgeneeswijzen begonnen, later legde hij zich alleen nog toe op de natuurgeneeskunde. Het is opvallend hoe gemakkelijk Moolenburgh zich heen en weer beweegt tussen verschillende – voor menig arts tegenstrijdige – werelden. Alternatief, orthodox, homeopathisch, spiritueel, chemisch, psychologisch, hypermodern en oeroud: hij heeft overal kennis van genomen en test het simpelweg op zijn verdiensten. Als het werkt, werkt het en wordt het toegevoegd aan het arsenaal. Om de natuurgeneeskunde te beoefenen, maakt hij gebruik van een oeroud schema, dat van de vier elementen aarde, water, lucht en vuur.

Zijn laatste boek: ‘U kunt meer dan u denkt’ – aanvullende maatregelen om kanker te helpen voorkomen en genezen’ gaat over complementaire kankertherapie. Anderen boeken van zijn hand zijn: ‘Is toeval echt toevallig?’, ‘Engelen’, ‘Op je gezondheid!’, ‘En Engel op je pad’, ‘De wetenschap kent geen tranen’.

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Website(s): Nee
Door: Hans Moolenburgh Sr
Datum: 28 okt. 2015