Welkom bij In-zicht

Jaap Rameijer

Reserveren mag, hoeft niet

De Magie van Heilige Plaatsen (Glastonbury en Rennes-le-Chateau)
Er zijn in ieder geval twee bijzondere heilige plaatsen in Europa die een onderlinge verbinding hebben. De ene, Rennes-le-Chateau, ligt in het departement Aude in het zuiden van Frankrijk. De andere, Glastonbury, ligt in het graafschap Somerset in het Zuid-Westen van Engeland. Allebei bijzondere plekken, magische plekken, vol schatten, legendes en mysteries.

Jaap Rameijer heeft 17 jaar in Rennes-le-Chateau gewoond en heeft daar bijzondere ontdekkingen gedaan. Hij heeft er talrijke mensen rondgeleid, meest spirituele groepen en heeft vele boeken geschreven. En hij is ook diverse keren in Glastonbury geweest en heeft daar ook een boek over geschreven.

Datum:  woensdagavond 28 februari 2018
Aanvang:  19.30 uur
Door: Jaap Rameijer

Uitverkocht

€ 10,00

Activiteit Omschrijving

Details

Rennes-le-Chateau is vooral bekend van de ‘million dollar priest’ Berenger Sauniere. En van het magische kerkje, gewijd aan Maria Magdalena in 1096. En vooral van de vele ‘anomalies,’ afwijkingen (in het totaal 96) van wat gebruikelijk is in een klein RK kerkje in Zuid-Frankrijk. Maar er is meer, veel meer. Het is een oude plek waar ooit, 46.000 jaar geleden, een tempel van Lemuria heeft gestaan. En waar onder het plateau ten zuiden van Rennes-le-Chateau nog de sporen van de Atlantiden moeten zijn. Een plek waar UFO’s te zien zijn, met hun basis in de heilige berg Bugarach. Waar de Ark van het Verbond begraven zou liggen in een nieuwe Tempel van Salomo, onder de Pech Cardou. Een plek waar intraterrestrials verblijven. Maar vooral een plek waar Maria Magdalena gewoond heeft, na haar vlucht uit het Heilige Land. Waar ze gepredikt heeft en mensen gedoopt heeft, en waar ze haar bloedlijn gesticht heeft. Haar energie is nog overal voelbaar.

Het is ook het land van de Katharen, met hun prachtige kastelen en hun bijzondere grotten. En het land waar de Tempeliers veel bezittingen hadden. Een land met een prachtige natuur, met bronnen, rivieren, bijzondere bloemen, steencirkels, grotten, heilige bergen, en het natuurlijke labyrint in Nebias.

Rennes-le-Chateau is een plek vol geheimen. Een plek waar honderden boeken over geschreven zijn zoals Het Heilige Bloed en de Heilige Graal en de Da Vinci Code. En vijf boeken van de auteur zelf.


Glastonbury is eveneens een heilige plek. Met de Tor, die magische heuvel die ruim 158 meter boven de zeespiegel uitsteekt en die precies op de beroemde St Michaels leylijn ligt. Een heuvel omgeven door zeven terrassen. Met twee magische bronnen, de witte bron en de rode bron. En de beroemde Chalice Well Gardens

Een heuvel wat vroeger een eiland in de zee was, bekend als Avalon. Een land met een schitterende natuur en vele oude goden, zoals Bran and The Lady of the Lake.

Het is de plek waar Jozef van Arimathea, de broer van Jezus, naar toe is gevlucht. Waar hij zijn staf plantte op Wearyall Hill waaruit later de beroemde heilige doornstruik zou groeien. En waar hij trouwde met de Engelse prinses Enygeusa en een tweede heilige bloedlijn stichtte.

Een stad met het eerste christelijke kerkje, gemaakt van wilgenhout bekleed met leem, gewijd aan Maria. De plek waar later de beroemde Abdij gebouwd zou worden totdat deze na de vermaledijde Dissolution Act van 1539 van Hendrik VIII in verval raakte.

Jozef van Arimathea heeft deze plek bezocht samen met zijn neefje, Jezus II, de zoon van Jezus en Maria Magdalena. En  Maria Magdalena is ook aanwezig in Glastonbury, er is zelfs een straat naar haar genoemd. Het is een stad van oude goden en nieuwe ‘goden’ zoals St. Patrick en St Bridget. Waar beide religies lijken te samen te vloeien. Een buitengewoon vrouwelijke stad, met twee Godinnen tempels, vele boekenzaken en talrijke healing centers. Je kunt er overal voor terecht.

Rennes-le-Chateau en Glastonbury vertonen merkwaardig veel overeenkomsten. In de lezing meer daarover.


Jaap Willem Rameijer studeerde rechten in Leiden en Bedrijfskunde in Rotterdam, werkte bij Fokker, als directeur bij Zorgverzekeraar VGZ, directeur van ROC Oost Nederland en als lid van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool. In 1995 reisde hij voor het eerst naar het land van de katharen. Daarna bezocht hij vele malen per jaar het magische dorpje Rennes-le-Chateau. In 1999 kocht hij het Domaine Les Labadous, gelegen in de vallei even ten zuiden van Rennes-le-Chateau. Rameijer ging in 2004 met pensioen en is toen gaan schrijven over Rennes-le-Chateau, het Pays Cathare en Katharen, tempeliers, heilige geometrie, Glastonbury en Maria Magdalena.

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Website(s):

www.jaap-adventures.com en www.panoccitania.com

Door: Jaap Rameijer
Datum: 28 feb. 2018