Welkom bij In-zicht

Roeland Beljon | 27 maart 2019

Reserveren mag, hoeft niet.


Graancirkels, Wonder of Verwondering
Roeland Beljon studeerde sociologie en is werkzaam op het gebied van mobiliteitsmanagement en milieu. In 1994 ontdekte hij met zijn partner Nancy Polet de graancirkels. Sindsdien zijn zij samen op cirkeljacht. In 1995 werden zij lid van het Dutch Centre for Crop Cirlce Studies, dat in dat jaar werd opgericht door Herman Hegge. Sinds 2011 is Roeland de voorzitter van deze groep, die nu Graancirkelwerkgroep Nederlanden heet.


In de loop der jaren veranderde zijn kijk op het fenomeen, maar de overtuiging dat er een fenomeen is bleef altijd bestaan. Roeland droeg bij aan verschillende onderzoeken naar de herkomst van graancirkels en dat leverde hem een aantal belangrijke inzichten op. Naast natuurlijk de observaties die hij zelf in de graanvelden deed en in het graancirkel wereldje zowel in Nederland als in Engeland. Roeland en Nancy reizen nog steeds elke zomer naar het Engelse graafschap Wiltshire om van het graancirkel fenomeen te genieten.


Datum: 27 maart 2019
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20 in Joure (Frl)
Zaal: Skarsterlânzaal
Door: Roeland Beljon


Aanmelden via onze website. Betaling gaat via iDEAL.
Je krijgt meteen een e-ticket en een factuur per email toegestuurd.


Vragen via post@in-zicht.nl

Uitverkocht

€ 10,00

Activiteit Omschrijving

Details

Sinds enkele jaren organiseren zij daar met succes de “Night of Crop Circling”. Eén van de weinige evenementen ter wereld die uitsluitend om graancirkels draaien. Roeland wordt tegenwoordig ook buiten onze landsgrenzen gevraagd om zijn verhaal te vertellen, zoals op het Glastonbury Symposium in juli 2017, de Summer Lectures in Devizes in 2018 en voor het Duitse tijdschrift Omnia.

In de lezing zal Roeland eerst een overzicht tonen van de graancirkels van 2018. Vervolgens gaat hij aan de hand van verschillende anekdotes in op de zoektocht die hij samen met Nancy Polet heeft doorgemaakt sinds 1994. In dit levendige verhaal komt aan de orde hoe graancirkelonderzoek in de jaren 90 in zijn werk ging en hoe dat is veranderd in de loop der jaren, hoe je interactie met het fenomeen kunt hebben en veel plezier aan graancirkels kunt beleven. Tenslotte zal Roeland zijn conclusies presenteren na 24 jaar “graancirkelen”.

Om in de sfeer te komen, zie deze video van een korte lezing van Roeland over graancirkels op de “Night of Crop Circling” in 2016: http://www.skyhighcreations.nl/a-night-of-crop-circling-2016-roeland-beljon/

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Website(s):

www.skyhighcreations.nl

Door: Roeland Beljon
Datum: 27 mrt. 2019