Over In-zicht

Stichting In-zicht is opgericht in 1999 met als doel activiteiten te organiseren rondom persoonlijke bewustwording. In het begin lag het verwerven van inzicht grotendeels op spiritueel gebied met een accent op esoterie en gnostiek. Beide stromingen wijzen je vooral de weg naar innerlijke kennis en wijsheid.

In de loop van de tijd kwam er een verbreding naar een groter aantal thema’s. Maar altijd met als doel om mensen de mogelijkheid te bieden om wakker en bewust te worden. Om meer inzicht te verkrijgen.

- inzicht, is uitzicht naar binnen -

Onder Impressie en bij Links krijg je een beeldend overzicht van sprekers en events van de afgelopen jaren.

Een volgende stap in bewust zijn

Met een nieuwe site, een nieuw logo en een herschreven visie en missie, die past bij waar wij nu voor staan (2019), blijven we jou ondersteunen om dichter bij jouw kern te komen. Omdat we weten dat als jij dichter bij jouw kern komt en leeft vanuit jouw hartsbewustzijn, jij gaat staan en je weer mag herinneren hoe krachtig je bent. Zie Visie en Missie

Wij voelen duidelijk dat nu het moment is om te gaan staan. We weten dat de ingang naar binnen bij iedereen ergens anders zit, en dat je niet op ieder moment hetzelfde nodig hebt. Hoe je het pad naar binnen weer terug vindt, dat weet alleen jij.

Het In-zicht van nu biedt daarom een breed scala van activiteiten aan met veel mogelijkheden om elkaar te ont-moeten. Wij ondersteunen je graag in het vinden van jouw weg naar binnen, de weg naar jouw hartsintelligentie.

We doen dat vanuit een innerlijk weten en vanuit onze ervaring op onze eigen weg naar binnen. Zo ondersteunen we elkaar in het vinden van een nieuwe balans voor mens, natuur en kosmos.

- van mensen, voor mensen, om elkaar te inspireren -

Wie wij zijn

Oene En Jenny Oranjewoud (2)
Jenny van der Veen | Oene Hofman

Na ervaring op te doen bij een andere stichting, komt Jenny in 2004 bij Stichting In-zicht dat vanaf dat moment bestaat uit 5 personen. Ook Oene doet ervaring op bij een andere stichting en raakt vanaf 2006 meer en meer betrokken bij Stichting In-zicht. Omdat het moeilijk blijkt om nieuwe bestuursleden aan te trekken, gaan vanaf mei 2012 Oene en Jenny samen verder met de stichting. Gesteund door een team van enthousiaste vrijwilligers. Er werden veranderingen doorgevoerd om een aantal dingen te automatiseren. Naast lezingen worden er ook beurzen, workshops en reizen georganiseerd. Waaronder reizen naar Engeland. In 2019 werd er weer een nieuwe weg ingeslagen met een nieuw logo en een nieuwe website.