Geert En Michelle 3

De Belofte aan Maria Magdalena

Door auteurs Geert Kimpen & Michelle Shanti

Omdat elke vrouw een godin is’

‘Een krachtig eerbetoon aan het vrouwelijke’

Tijdens deze lezing nemen Geert en Michelle je mee op reis bij het tot stand komen van het boek ‘De belofte aan Maria Magdalena’, dat Geert tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Het was eigenlijk geen keuze voor hem om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven. Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.

Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.

‘Dank,’ zei Brighid, ‘namens alle vrouwen uit het verleden, het heden en de toekomst. Voor hen zal jij de vrouwelijke Messias zijn. Jij bent de roos der rozen.’

Hij ontdekte dat precies die reflexen, die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier deelt hij niet alleen het persoonlijke verhaal waarin Michelle hem steeds opnieuw terugbracht naar wat hij had te doen, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdiende die haar altijd al toekwam. Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.

Met natuurlijk ook een stem door het vrouwelijke zélf van Michelle Shanti, die afstemt op een boodschap van Maria Magdalena en dan het publiek meeneemt op een inspirerende meditatie-reis, zoals alleen Michelle dat kan.

Een unieke en bijzondere lezing om te ervaren en te beleven!

Uiteraard is er na afloop gelegenheid tot uitwisseling en kun je ook Geerts boeken kopen.

 

Michelle Shanti heeft een Divine Feminine Schotlandreis geïnitieerd, verzorgt Magdalena-meditaties, is coach en trainer voor vrouwen, uitgever en schrijfster.

Website: www.michelleshanti.nl

Geert Kimpen volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schreef en bewerkte vele toneelstukken en schreef columns en verhalen voor tijdschriften. Medio 2004 zette een Russische kabbalameester hem op het spoor van Chaim Vital. Gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van deze kabbalist uit de 16e eeuw verruilde Kimpen zijn hectische bestaan als theatermaker voor de rust aan de schrijftafel. Na zijn debuutroman ‘De Kabbalist’ met meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven in meer dan vijftien landen, schreef Geert Kimpen de succesvolle romans ‘De Geheime Newton’, ‘Rachel, of het mysterie van de liefde’, ‘De Prins van Filettino’ en ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’. Met Michelle Shanti schreef hij samen ‘Het Liefdesvaccin’.

Website: www.geertkimpen.com/


Over het boek: ‘Ik, Maria Magdalena’:

In dit prachtige boek laat hij Maria Magdalena aan het woord, die na diens kruisiging aanvankelijk vastbesloten is om Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld, totdat ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid, die Jezus zo in zijn kracht had gezet.

‘Ik ben de vrouw die uitgegumd werd, maar niet werd vergeten. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mij gehoord. Vrouwen hebben zich met mij verbonden en hebben zich met mij geïdentificeerd. Omdat ze wisten waar ik voor stond. Omdat ze wisten dat er zoveel meer was dan wat de mannen hun vertelden, dan wat zelfs hun eigen moeders hun vertelden, omdat ze erin waren gaan geloven, tot ze voelden dat het anders zat.’

Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet.
Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal?
Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

Het vrouwelijke
Juist in deze tijd, waarin mannelijke en vrouwelijke energie eindelijk weer in evenwicht mogen komen, zijn de vragen die beantwoord worden in ‘Ik, Maria Magdalena’ heel relevant. Zoals: hoe laat je als vrouw je stem duidelijk horen in een wereld waar het mannelijk nog altijd domineert? Durf je als vrouw werkelijk te gaan staan voor de kracht van je seksualiteit? Hoe kun je je man, of mannen in het algemeen, blijven liefhebben zonder jezelf te verloochenen?

Het mannelijke
Maar ook voor mannen zit er heel veel waardevols in Geerts boek, waarvan hij niet voor niets zelf zegt dat het schrijven hiervan hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn. Tijdens dit proces ontdekte hij namelijk dat ook in hemzelf de reflexen aanwezig waren waardoor niet alleen Maria Magdalena, maar ‘het vrouwelijke’ als geheel duizenden jaren lang onderdrukt is. Hoe leer je als man te buigen voor dit vrouwelijke, het eer te betonen, en tegelijkertijd stevig verankerd te blijven in je eigen mannelijkheid?

Wil je het boek alvast kopen, ga dan naar

https://www.geertkimpen.com/maria-magdalena-inhoud.html

 

Ik, Maria Magdalena Cover Home
Ik, Maria Magdalena Cover

Reserveren
Reserveren noodzakelijk (zie hieronder)

Betaling gaat via iDEAL.
Je krijgt meteen een e-ticket en een factuur per mail toegestuurd.

Het is ook mogelijk om contant aan de kassa te betalen. Laat dit dan even weten via de mail.

Vragen via post@in-zicht.nl

Inschrijven

€ 20
Available kaarten: 213
Het "" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0

Datum

25 sep 2024

Tijd

19:30 - 22:00

Deelname

€20,00

Locatie

Zalencentrum 't Haske - Joure
Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
Website
https://www.haske-joure.nl/
Categorie
Lees meer & aanmelden
Shopping Basket