Foto Daniel Derweduwen

Germaanse Geneeskunde

‘Alles in onze biologische natuur is gericht op het behoud van leven’

 

Daniël Derweduwen, ook wel The Healthman genoemd, is bereid om vanuit Vlaanderen naar Friesland te komen om zijn brede kennis over gezondheid met ons te delen. Mogelijk ken je hem van de vele inspirerende artikelen uit het blad Spiegelbeeld en op Telegram.
Een van zijn motto’s is dat kennis van iedereen is en niet van enkelen. Hij zal dan ook de sheets die hij gebruikt bij de lezing naar ons opsturen zodat we die met jullie kunnen delen.
Volgens Dr. Hamer van de Germaanse geneeskunde gebeurt er in het lichaam niets dat
kwaadaardig is of ziek, maar dat alles een bedoeling heeft.


Daniël

Laat me jou de weg wijzen naar een begrip over ziekte en gezondheid zonder angst en paniek. Elke ziekte maakt in feite deel uit van onze biologische overlevingsprogramma’s. Als we de natuur observeren kunnen we zien dat alles gericht is op overleven. Zo is het ook in ons lichaam. Ons lichaam is niet uitgerust met programma’s die ons zouden willen vernietigen. Zelfs kanker en alle mysterieuze aandoeningen vormen daarop geen uitzondering. Het is door gebrek aan kennis en de aanhoudende onwetendheid hoe het verbond lichaam-geest op elkaar inwerkt, dat er vele mensen zinloos overlijden aan ziekte.

De biologische zin achter ziekte wordt vaak niet begrepen door de tragische misvatting dat welke ziekte dan ook kwaadaardig zou zijn. Dat is het gevolg van dualistisch denken hetgeen ons steeds verder weg brengt van de essentie van wie wij werkelijk zijn. Het is een perceptie dat gebaseerd is op angst en het niet begrijpen wat een trauma of shock kan teweegbrengen in het lichaam. De aanhoudende overtuiging dat er iets mis zou lopen in ons lichaam is de grote oorzaak van veel lijden en pijn.

Onze medische wetenschap is zeer waardevol om bij acute gevallen levens te redden, en dat mag ook gezegd worden. Doordat de reguliere geneeskunde onvoldoende begrip heeft over de samenhang lichaam-geest zijn ze ook niet in staat om de ziektesymptomen te zien als de echte en werkelijke helingssignalen. Ze beschouwen ziekte als het tegenovergestelde van gezondheid en gaan daarom ziekte dus bestrijden. Dat is de reden dat vele mensen overlijden aan ziekte. Het grote inzicht dat uit het holistische denken komt is dat elke ziekte feitelijk een onderdeel is van een proces dat leidt naar volledige gezondheid, zowel lichaam als de geest. Zelfs kanker vormt hierop geen uitzondering. Alles heeft een biologische zin met als doel te kunnen overleven.

Onderwerpen die ruimschoots aan bod komen zijn:

– De vijf biologische natuurwetten
– Wat bedoel ik met een zinvol biologisch speciaalprogramma?
– Een beetje begrip over de evolutieleer en de embryologie, de ware basis van geneeskunde
– Vele praktische voorbeelden wat biologische conflictsituaties zijn
– Een ruim begrip over wat kanker feitelijk is en dat het door moeder natuur bedoeld is als overlevingsmechanisme.
– Tal van voorbeelden over kanker en hun biologische zin
– Holistische denken
– Wat zijn hersenconstellaties?
– Welke functie hebben bacteriën en schimmels in ons lichaam?
– Waarom zijn de nierverzamelbuizen zo belangrijk bij conflicten op je existentie en overleving
– En nog veel meer

 

Het verhaal van Daniël

Mijn verhaal begint met… pijn, pijn dat ik heb opgelost

Enorme kansen schuilen achter lijden. Zo ook bij mij. Mijn moeder, een schat van een mens, is helaas op veel te jonge leeftijd gestorven aan de ‘welvaartsziekte’ kanker. De kortzichtigheid van de medische wereld en de onjuiste behandelmethodiek deden haar helaas geen goed. Ikzelf tuimelde ook van de ene fysieke en mentale klacht in de andere. Een hernia, omgekeerde peristaltiek, eczeem, migraine, slapeloosheid en een op hol geslagen spijsvertering: ik overdrijf niet als ik zeg dat mijn situatie levensbedreigend was.

Mijn lijden en ervaringen wezen me in de richting van het spirituele pad en zijn nodig geweest om mijn missie vorm te geven. Retraites naar het verre Oosten, de leer van ayurveda, de kennis van het germanisme en invloeden van diverse spirituele stromingen brachten me waar ik nu sta. En ik sta niet stil: iedere dag onderzoek ik, iedere dag leer ik, iedere dag ervaar ik.

Mijn boodschap – die altijd te maken heeft met voeding, gezondheid en emoties – weerspreekt vaak westerse denkbeelden. We zijn met zijn allen helaas van de waarheid afgegleden: westerse behandelmethodieken en de macht van de farmaceutische industrie maken ons eerder ziek dan gezond. Het is makkelijk om hier boos op te worden en je te verliezen in negativiteit. En toch geloof ik in het positieve van de mens. Alleen vanuit heelheid, overvloed en optimisme kun je een verschil maken.

En echt: ik snap heel goed dat je kunt verdwalen in de wirwar van voeding, gezondheid en emoties. Ik zie het als mijn taak om mijn ervaringen en kennis – die niets anders is dan reeds bestaande, eeuwenoude kennis – simpel en laagdrempelig over te brengen. Maar let op: deze kennis mag nooit als dogma of ‘blind’ voor waarheid worden aangenomen. Net als ik zul je zelf moeten ervaren wat voor effecten deze visie en kennis hebben op jouw leven.

Wij mensen zijn het product van miljoenen jaren evolutie. Deze evolutie resulteert in een oneindige, natuurlijke intelligentie: een natuur waar jij onderdeel van bent, waar iedereen onderdeel van is. Deze natuurlijke intelligentie overschrijdt het denken en je ego: jouw lichaam weet altijd wat het beste voor je is – altijd.

Mijn missie? Heel simpel. Ik wil je helpen. Ik wil je helpen bij het ontdekken (letterlijk: ont-dekken) van de natuurlijke intelligentie van jouw lichaam en het vergroten van je bewustzijn. Een ontdekking die zorgt voor een krachtiger, gezonder en stromend leven.

Voor meer informatie: https://danielderweduwen.be/

Op Telegram: https://t.me/danielthehealthman

 

‘(Ont)dek weer de natuurlijke intelligentie van jouw lichaam en vergroot je bewustzijn’

 

Reserveren
Reserveren noodzakelijk (zie hieronder)

Betaling gaat via iDEAL.
Je krijgt meteen een e-ticket en een factuur per mail toegestuurd.

Vragen via post@in-zicht.nl

 

Uitverkocht!

Datum

20 sep 2023
Afgelopen

Tijd

19:30 - 22:00

Deelname

€15,00

Locatie

Zalencentrum 't Haske - Joure
Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
Website
https://www.haske-joure.nl/
Categorie
Shopping Basket