Foto Dick Def

Human Design

Human Design is gebaseerd op informatie die de Canadees RA URU HU heeft ontvangen in een week durende ontmoeting met wat hij The VOICE noemde.

Het is een synthese van twee typen wetenschappen. Enerzijds de oude observatiesystemen van Astrologie, I Tjing, Hindu Brahma Chakra’s en de boom des levens van de Zohar/Kabbala, en anderzijds de huidige disciplines van de Kwantummechanica, Astronomie, Genetica en Biochemie.

Het is een logisch en praktisch systeem en het vraagt niet van je om ergens in te geloven. Human Design biedt je de mogelijkheid je eigen natuur te ontdekken en je groeiend bewustzijn te ervaren. Om uit te vinden wat het beste werkt voor jou.
Als je daardoor je unieke zijn gaat begrijpen en de persoon mag worden waarvoor je hier bent, kun je beginnen je leven te leven vanuit díe ultieme expressie van jezelf.

In de eerste 5 jaar van ons leven zijn we allemaal nog in het kosmisch bewustzijn, maar dan sluit het zich af en ontwikkelt zich het denken. In de eerste 40 jaar zijn we bezig met ons leven vorm te geven. Het bewustzijn daarover trekt zich tijdelijk terug, in de horoscoop zichtbaar als de zwarte maan, Lillith.
Vanuit een groter perspectief leert het Human Design ons dat we al vanaf het oude Egypte begonnen zijn het leven maakbaar te maken, en het steeds verder in al zijn vormen te ontdekken. Dat heeft de laatste 100 jaar tot zo een enorme versnelling geleid, waardoor we nu in een crisis verkeren.

Vanaf de jaren 80 kwamen steeds meer mensen vanuit een persoonlijke crisis in een transformatie proces terecht, waardoor ze meer hun innerlijke weg gingen volgen.
Dick: ‘In mijn voordracht over Human Design zal ik u laten zien, dat we meewerken aan een groot kosmisch plan. En dat we tot nu toe geen idee hadden, wat onze persoonlijke rol daarin is. We moesten steeds weer opnieuw incarneren en opnieuw het wiel uitvinden, omdat zowel verleden en toekomst zich voor het verstandelijk denken hadden afgesloten’.

Deze tijd van grote veranderingen is intens en gaat gepaard met het ontwaken van ons bewustzijn. We sluiten een periode af, waarin we steeds dieper de materie zijn ingedrongen.
Vanaf 2027 begint een nieuwe fase van 410 jaar, waarin het Watermanprincipe van een ontwakend bewustzijn ons in staat stelt onze unieke kwaliteiten te ontwikkelen in samenhang met elkaar en de kosmos. Een prachtig netwerk ontvouwt zich in vrijheid en liefde.

Dick: ‘Al die veranderingen brengen ook altijd weer de nodige onrust. Ik hoop dat deze vanavond een beetje bij u weg te nemen’.

 

Over Dick Nicolai

Sinds 1985 is Dick als arts verbonden aan het Medisch Centrum voor Natuur geneeskunde (MCNA) in Heerenveen, samen met de arts Arjen Keesman.
Deze samenbundeling van krachten ontstond uit de samenwerking met de auraloog Jelle Veeman, die hij halverwege de 70iger jaren had ontmoet.

‘Ik zat toen net na het Dennendal conflict, dat toen nog zwakzinnigeninrichting heette, waar ik als huisarts binnenkwam, en voor het eerst in aanraking kwam met alternatieve geneeswijzen en astrologie. Na mijn reguliere medische opleiding was dit de sprong in een onbekend diepe en het begin van een leven, dat ik niet had kunnen bevroeden en geleid heeft tot wat ik nu ben.

Altijd als men mij vraagt waarom koos je voor astrologie is mijn antwoord steevast: ‘de astrologie koos mij’. Het is altijd de rode draad geweest in mijn leven. Het inspireerde mij vanuit een kosmisch perspectief mijn roeping uit te oefenen en daarin te groeien.

En nu maakte deze 45-jarige ervaring met astrologie vervolgens de weg vrij naar Human Design. Vanuit het Human Design gedachtegoed ben ik geboren met het Cross of Consciousness. Dat vond plaats op 5 december 1945 te Wormer.

Samen leef ik met mijn lieve vrouw Anna, we hebben 5 kinderen en 7 kleinkinderen.

Rest mij nog te melden, dat we als MCNA sinds 2020 een mooi nieuw pand hebben betrokken met energetisch therapeut Pieter Pieters, arts Arjen Keesman, psychosomatisch fysiotherapeute Marloes Lahuis en Boudewijn de Jong, acupuncturist’.

Zie ook www.mcna.nl

Datum

15 sep 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Deelname

€15,00

Locatie

Party Zalencentrum 't Haske - Joure
Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
Categorie
Shopping Basket