DSC 2630bewkl2

Midwinter 2022, samen de natuurlijke tijd vieren

Na de mooie vieringen in voorgaande jaren, vieren we op deze avond samen opnieuw de natuurlijke tijd van de Midwinter. Bewust aandacht geven aan de overgang van het donker van de winter naar het nieuwe licht dat de geboorte van een nieuw jaar inluidt, is wat de mens ‘bij de tijd houdt’ en bij de natuur. De natuur is zeer belangrijk voor ons ‘ontwaken’.

In oude tijden, bij mensen die dicht bij de natuur leefden, was dit vanzelfsprekend om te vieren. Wij zijn hiervan afgedwaald, maar bij velen leeft dit besef wel degelijk. Als dit ook in jou resoneert dan nodigen we je van harte uit deze avond met ons te beleven.

Hoe en met wie we de avond verder precies gaan vormgeven is zich nog aan het ontvouwen; altijd een mooi scheppingsproces. In de Nieuwsbrieven meer daarover.

In ieder geval hebben Maarten Oversier en Jan Tilburg hun medewerking weer toegezegd. Zij zullen prachtige muziek en zang laten horen van de Noord-Amerikaanse indianen. En vertellen over het medicijnwiel die in het midden van de ruimte zal worden uitgelegd.

Jan Pieter Schreur zal ons begeleiden in een ceremonie. Vanuit de oerlaag van het Friese volk brengt hij ons in contact met de tovenaars. Een ceremonie en meditatie om het licht op de donkerste plekken van de ziel te brengen, zodat op alle lagen heling, genezing en transformatie kan plaatsvinden.

En er is een koor: de Frije Sjongers o.l.v. de dirigent Joost Mol. Zij zullen ons verrassen met een aantal liederen voor dit jaargetijde.

Het begrip tijd is alom aanwezig. Voor velen is de kloktijd leidend in het leven (tijd is geld). Op 21 december, de winter zonnewende, willen we samen de natuurlijke tijd beleven. Het moment waarop de zon het kortst schijnt, en we de langste nacht van het jaar beleven. Vanaf dan gaan de dagen weer lengen en komt er letterlijk meer licht in ons leven. Dit wordt Midwinter genoemd, en deze avond wordt al sinds mensenheugenis gevierd op het noordelijk halfrond.

Reserveren
Reserveren noodzakelijk (zie hieronder)

Betaling gaat via iDEAL.
Je krijgt meteen een e-ticket en een factuur per mail toegestuurd.

Vragen via post@in-zicht.nl

Uitverkocht!

Datum

21 dec 2022
Afgelopen

Tijd

19:30 - 22:00

Deelname

€10,00

Locatie

Party Zalencentrum 't Haske - Joure
Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
Website
https://www.haske-joure.nl/
Categorie
Shopping Basket