Anouk Bindels

Trauma en Spiritualiteit

Door Anouk Bindels

De innerlijke verbinding herstellen.

Eerder gaf ik een lezing over het zelf helend vermogen en het belang van weten wat er met je als kind is gebeurd en hoe trauma ontstaat. En hoe dit jouw persoonlijke realiteit heeft gecreëerd.

Nu ga ik een lezing geven over het zelf helend vermogen en het belang van weten hoe energie invloed kan uitoefenen op de innerlijke psyché en het lichaam.

De combinatie van oude wijsheid en nieuwe wetenschap hoort voor mij inmiddels bij de kern van een moderne gezondheidszorg en ook in de trauma benadering.

Dat wat ik het spirituele domein noem, maakt deel uit van een reeks hoger dimensionale energiesystemen die rechtstreeks naar onze hersenen en ons lichaam gaan.

Deze systemen worden in oude genezingsscholen erkend en beschreven als onderdeel van de menselijke multidimensionale anatomie. We zijn op het diepste niveau energie. We zijn meer dan vlees, bloed, eiwitten, botten, vetten, nucleïnezuren. Redenerend vanuit de kwantumfysica worden wij als energie wezens beïnvloedt door emoties en gedachten, omdat die ook uit energie bestaan. De spirituele dimensie raakt de meest fundamentele kwaliteit van het menselijk bestaan.

Het Einstein Paradigma, toegepast op de energetische geneeskunde, ziet de mens als netwerken van complexe energie velden die interacteren met fysieke, cellulaire systemen. Het in balans kunnen brengen van deze energie velden helpt om de cellulaire fysiologie te herstellen. Trauma helen via energie kan, het vereist echter een hoger niveau van menselijk functioneren.

Een van de voorwaarden is dat we emoties en gedachten gaan zien en behandelen als een aspect van bewustzijn en als magnetische,- niet fysieke materie- energie die een frequentie uitstraalt en dat deze energie inwerkt op alle levensvormen en andere mensen.

Wanneer je in staat bent om je gedachten en emoties naar een hoger niveau te brengen, leidt dit tot een andere staat van Zijn. Ik neem je in deze lezing mee hoe je kan leren om zelf je gezondheid, mentaal, emotioneel of fysiek, te beïnvloeden en opnieuw op te bouwen.

Over Anouk
Psycholoog en systeemtherapeut Anouk Bindels schrijft in haar boek ‘Wijsheid van trauma’ over hoe haar kanker is ontstaan door trauma en hoe zij haar ziekte heeft overwonnen. In 2011 kreeg Anouk de diagnose slokdarmkanker, wat leidde tot een fysieke en mentale crisis. Door terug te kijken op haar leven, ontdekte ze het verband tussen trauma, mentale stress, emoties, lichamelijke klachten en ziekte.

Bindels’ leven is sinds haar vroege jeugd getekend door grote, traumatische verliezen. In 2007 sprong haar echtgenoot van het dak van de Bijenkorf in Amsterdam, wat voor haar de genadeslag was. Gedurende vele jaren daarna verkeerde ze in een constante overlevingsstaat door chronische stress, wat leidde tot ernstige ontstekingen, aantasting van het zenuwstelsel, verlamming van haar benen en uiteindelijk kanker. Haar leven was volledig ontspoord.

Anouk zocht en vond haar eigen weg tot genezing in de psycho-neuro-immunologie, een groeiende wetenschap die kijkt naar de samenhang tussen de psyche, het immuunsysteem, de hersenen en hormonen. Ze combineerde haar expertise als psycholoog met kennis over het brein, meditaties, Oosterse geneeswijzen, lichaamsgerichte therapie en energiewerk. Twee jaar nadat ze haar medische behandeling stopzette, was de slokdarmkanker verdwenen.

Via haar boek, lezingen, opleiding voor professionals en door weekend- en weekretreats deelt Anouk haar ervaringen en kennis met anderen. Ze richt zich met haar Hart & Brein helingsproces op de verbinding tussen de innerlijke en uiterlijke wereld, lichaam en geest, en hart en brein, als oplossing voor mensen die worstelen met verlies, rouw en trauma.

Meer informatie: www.anoukbindels.com


Reserveren
Reserveren noodzakelijk (zie hieronder)

Betaling gaat via iDEAL.
Je krijgt meteen een e-ticket en een factuur per mail toegestuurd.

Het is ook mogelijk om contant aan de kassa te betalen. Laat dit dan even weten via de mail.

Vragen via post@in-zicht.nl

Datum

10 apr 2024
Afgelopen

Tijd

19:30 - 22:00

Deelname

€15,00

Locatie

Zalencentrum 't Haske - Joure
Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
Website
https://www.haske-joure.nl/
Categorie
Shopping Basket