Banner Nieuwsbrief

Nieuwsbrief april 2023

Het licht dat schittert in de zon en deze wereld verlicht, en het licht dat de maan en het vuur helderheid geeft; weet dat Ik dat licht ben. (Bhagavad Gita)

 

Lieve mensen,Het is bijna Pasen. In de christelijke traditie wordt het sterven en de opstanding van Jezus van Nazareth herdacht. Hoewel ik opgegroeid ben binnen het traditionele christendom, ben ik er toch wat anders naar gaan kijken.Allereerst heb ik me van de kerk en haar dogma’s losgemaakt voor zover je dat kan doen.

Het is geen app die je even verwijdert op je telefoon of computer, wat dan echt niet meer werkt. Er blijft altijd wel iets hangen van je opvoeding en overtuigingen. Maar toch voelde het voor mij als een soort bevrijding.

Ik zie nu, vele jaren later, wat overtuigingen allemaal met ons kunnen doen in deze tijd. Oude zijn soms heel hardnekkig en staan vaak niet open voor een nieuw inzichten. En nieuwe overtuigingen zijn snel gezaaid door slimme op angst gebaseerde campagnes. We zien dat nu dagelijks om ons heen.Het is mijn ervaring dat als ik innerlijk wil groeien ik mezelf aan een innerlijk onderzoek moet overgeven om te zien aan welke overtuigingen ik nog vast zit. Die me nog klein willen houden of onwetend. En als het je niet meer dient, het dan los te weken door er bijvoorbeeld geen bewuste aandacht meer aan te geven.

Als je uitzoomt en je leven en de wereld wat van een afstand kan waarnemen, dan kun je wellicht zien dat veel (geloofs)overtuigingen ons klein en afhankelijk willen houden. Ons in een bepaalde richting willen duwen én houden. In deze geloofssystemen wordt ons weinig geleerd over onze goddelijke afkomst, over hoe groots we zijn. Dat we de Godsvonk van de Oorsprong nog altijd in ons dragen.
We dragen als het ware het Christusbewustzijn onbewust in ons mee. Dit Christusbewustzijn staat los van religies en is het bewustzijn dat rechtstreeks van de Bron afkomstig is en daar ‘ten alle tijde’ en door alle dimensies heen mee verbonden blijft. Als de uitdrukking ‘Christusbewustzijn’ niet bij je resoneert, mag je aan dit principe gerust een eigen naam geven die wel goed voelt.Er komt steeds meer informatie vrij om over onszelf een groter en vrijer beeld te krijgen. Zo zal Ilse Wanten volgende week haar eigen kosmische herinneringen met ons delen van haar eigen kosmische reizen. En in juni kunnen we kennis maken met de Galactische mens die we op een dieper niveau zijn. Die Mens verlangt er vanbinnen naar om op te bloeien tot haar volle Kosmische potentie!

Moge de Christus, het Christusbewustzijn, in jou opstaan. Ja, in alle mensen. Dan is onze moeizame reis als mens(heid) misschien wel volbracht en zijn we tot Kosmische bloei gekomen!

Comments are closed.