Banner Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juli 2020

Gebundelde takken kun je niet breken.
(Afrikaans gezegde)

Lieve mensen,

Midden in deze zomerse tijd en toch nóg een Nieuwsbrief? Ja, want het is en blijft een bijzondere tijd die vraagt om bijzondere inzichten, verbanden en acties. Een indringende tijd die zeker kan leiden tot snelle transformaties als we ons er voor open stellen. Er is zeker heel veel te leren in de wereld om ons heen en onze reactie daarop. Het lijkt wel een einde van een tijdperk waarbij wij zeer alert mogen zijn of onze fundamentele rechten niet worden verkwanseld. Of onze grondrechten ons niet worden afgenomen.

De nieuwe coronawet die de regering wil invoeren liegt er niet om. Het kan zelfs het parlement buitenspel zetten. Dat is dan het einde van de democratie! De rillingen gaan me over de rug als ik dit schrijf. Het wordt gelukkig nu uitgesteld, dus hebben we nog even om ons collectief te bezinnen.
Ik zou nog iets kunnen zeggen over deze minister die onze bewegingsvrijheid nog verder wil inkorten en in de wet wil vastleggen, die tegelijkertijd lijsttrekker wil worden van een partij die naastenliefde hoog in het vaandel zou moeten hebben, maar dat doe ik het maar niet. Het wordt dan wat teveel een blog i.p.v. een nieuwsbrief 😊

We mogen ons nu meer dan ooit verbinden met elkaar zoals ook meerdere groepen met goede intenties de ‘Omarm de Vrijheid’ demonstratie hebben georganiseerd van 21 juni a.s. Deze mag helaas niet doorgaan, maar duizenden voelen dat ze hier gehoor aan moesten geven om deze bizarre lockdown te stoppen. En gebundelde takken (groepen) kun je niet breken, luidt het Afrikaanse gezegde die zeer van toepassing is om deze tijd. Daarom willen we ook graag samenwerken met de initiatieven van Frank Ruesink (zie hieronder).

Het is treffend voor de bijzondere situatie waarin we zitten, dat een demonstratie die pleit voor opheffing van deze bizarre situatie, wordt verboden vanwege risico’s voor de gezondheid die juist door de organisatoren (ook wetenschappelijk) worden betwist! En daar gaat het nu juist om. Die besmettingsrisico’s worden door velen, ook steeds meer wetenschappers, als achterhaald bestempeld. Denk aan de grote demonstraties eerder met veel mensen dicht bijeen in de open lucht. In verschillende landen worden nu rechtszaken aangespannen tegen het beleid van hun regering. Dus we houden de moed erin. Het zal binnenkort worden doorzien en gestopt.

Want we zijn volgens de Maya-kalender deze week de periode van de Blauwe Storm ingegaan. Dat betekent dat de energie van de ‘Blauwe Storm’ de aandrijvende kracht is achter grote veranderingen. Alles wat ook maar enigszins los zit laat ook werkelijk los in deze tijd. Wat achterblijft mag verder groeien en ontvangt al het licht en de kracht om zich in vernieuwde vorm verder te ontwikkelen.

Terecht komt dan ook de vraag: ‘Hoe blijf je staan in het oog van de Storm?’. Een manier is om de onrust toe te laten en achterwege laten wat je gewend bent ermee te doen en er dus op een andere manier mee om te gaan. Je voorstellen hoe jij wilt dat de nieuwe wereld er uitziet is ook een manier van omgaan met de onrust. Kies een manier die in lijn is met jouw potentie en neem zo neutraal mogelijk waar wat er gebeurt!

Om zo zuiver mogelijk te kunnen waarnemen kan het behulpzaam zijn om ons zoveel mogelijk te ontdoen van belastende patronen. Een van de manieren om dit te doen is de voorouderlijke lijn te onderzoeken. Zodat je bijvoorbeeld, als je je dat niet bewust bent, niet meer reageert op die autoritaire vader, waardoor je van schrik alles doet wat er van je verlangd wordt door andere autoriteiten.

Komende zondag 21 juni is er volgens diverse astrologen een bijzondere uitlijning met het Galactisch Centrum. Dus een mooie dag voor ontspanning en bezinning.
Laten we onze aandacht blijvend richten op wat goed voelt en wat van waarde is voor jezelf en voor het grote goed voor ons allen. Heb het goed in deze stormachtige tijd! En voel maar wat jij kan bijdragen vanuit genegenheid, liefde en vertrouwen. Als dat onze intentie is bij de dingen die we doen en wat we zeggen en denken, dan zál de wereld ten goede veranderen!

 

Comments are closed.