Banner Nieuwsbrief

Nieuwsbrief november 2019

Gisteren was ik slim en wilde ik de wereld veranderen.
Vandaag ben ik wijs en verander ik mijzelf.
(Rumi)


Lieve mensen,

De tijd vliegt voorbij, sneller dan ooit zo lijkt het. Hetzelfde lijkt er aan de hand te zijn met onze eigen processen die ook sneller en indringender zich aandienen in deze periode. We kunnen er niet meer omheen. Dat wat nog in jou en mij verborgen is wil/moet nu echt naar buiten. Dat kunnen innerlijke blokkades zijn, angsten, onzekerheden, en onverwerkte zaken uit dit of een ander leven.

Er is dus veel aan de gang in ons en tegelijkertijd ook buiten ons. Want ook onze medemensen gaan immers door processen heen. Ja, ook machthebbers en leiders. Deels zijn ze terecht bang om hun macht te verliezen. En voor hen wiens geweten nog kan spreken (en dit is niet altijd ‘vanzelfsprekend’) willen het soms wel anders doen, maar laat de complexe omgeving waarin ze opereren dit niet altijd toe.

Ook in groepscollectieven kun je het heel duidelijk merken. De boeren, leraren, zorgverleners, ouderen die hun pensioenen minder waard zien worden (veel minder dan een tijd geleden beloofd is). Ook de jeugd gaat de straat op om ons te laten zien dat ze bezorgd zijn, dat wij ouderen wakker moeten worden.

Maar ook de energie die van buiten komt is snel aan het veranderen. De energie van Moeder Aarde, een bezield wezen, is zich aan het aanpassen. Want ook zij moet haar eigen processen volgen. Zij verhoogt haar innerlijke trilling en dat heeft effect op alles wat leeft.

De energie van de zon verandert net als andere kosmische energieën die ons bereiken. Dit heeft effect op elk mens, dier, boom, plant, wezen en zeker ook op Moeder Aarde. Het is de tijd van grote veranderingen in ons en buiten ons. Veel van wat ons niet meer dient, wil nu naar buiten komen. Eindelijk gezien worden. Het zelfde geldt voor verborgen agenda’s bij bedrijven, banken, overheden en (religieuze) instituten.
Dit is allemaal nodig om een grote reiniging te veroorzaken om eindelijk schoon schip te kunnen maken. Om ‘vervuilingen’ in ons en in de systemen op te ruimen. Zodat het zuiverder kan worden en de eigen frequentie verhoogd kan worden. En alles zich naar een hoger plan kan tillen.

Wat voor invloed kan dit alles hebben op het groepsbewustzijn van de dolfijnen en walvissen? Ze krijgen het ook steeds moeilijker door ons toedoen van visserij, vervuilingen zowel van het water als de geluiden. Wat veroorzaakt het soms collectieve stranden van deze prachtige dieren op onze kusten? Zijn ze, net als de mensheid, soms letterlijk de weg kwijt? Of gaat hun geest de aarde verlaten zoals sommigen zeggen. Of is er iets anders aan de hand wat we nog niet (kunnen) weten en voelen. Hoe dan ook, als je even erbij stilstaat liefst ook letterlijk, in wat voor een bijzondere tijd wij leven, is er in zeer korte tijd ongelofelijk veel te leren. Zodat we van binnenuit mogen weten wat jij en ik er aan mogen doen om bij te dragen aan het verhogen van het eigen én collectieve bewustzijn van de mensheid en zelfs daarbuiten. Want alles hangt immers met elkaar samen. Ik kan er onmogelijk meer onderuit komen (als ik dat al zou willen). Dus laat ik maar (weer) bij mijzelf beginnen. Dat lijkt een wijs besluit! 😊

Comments are closed.