Rabbithole 3

Het is mijn leven en ik beslis wat ik ermee doe

Door: Jenny van der Veen 

Gek als hij is op olijven, zocht onze kleinzoon naar een olijf die hij had laten vallen. Ook onder een grote kast. Met grote ogen komt hij overeind en kijkt me aan; ‘Oma, daar zit een poortje naar buiten’. Oma moet even komen kijken. En dan zie ik het ook, een poortje of liever gezegd een gat naar buiten. Ik zie een blauwe lucht met wolkjes en groen gras. ‘We hebben toch geen muizen?’ schiet er door me heen en ik heb zelfs heel even gedachten over kabouters. Hoe kan dat nou? Kunnen muizen zich door beton heen vreten?

Met enige terughoudendheid beweeg ik m’n vingers richting het poortje en voel me even Alice in Wonderland. Dan raak ik het poortje aan… En het is? Een stukje van een gesneuvelde kerstbal die zich precies tussen de poot van de kast en de plint had genesteld. En de blauwe lucht met wolkjes? Reflecties van buiten! We hebben er heerlijk om gelachen!  

Wat een gouden moment! Het reflecteert exact hoe ik me op dit moment voel. Met alles wat er nu aan uitdagingen op ons afkomt. Want stel nou dat er echt een andere wereld aan het ontstaan is op Aarde en dat we enkel en alleen door de poort moeten durven gaan. Durf ik me daar naartoe te bewegen en vooral, durf ik er in te geloven?

Al heel lang, misschien al wel eeuwen lang, verlang ik naar die andere wereld. Naar die hemel op aarde. Zoals jullie ook ongetwijfeld al heel lang doen. En al zo vaak zijn we teleurgesteld, omdat het ‘m dan toch niet bleek te zijn. Dus ja, waarom nu wel?

Toch zijn er overal aanwijzingen dat die nieuwe wereld aanstaande is. Zoals het in de natuur lente geworden is, raast de transformatie momenteel over de Aarde. En zitten we, net als Alice, in het konijnenhol. In de ban van de tijd en een koningin die bij iedereen het hoofd wil afhakken. We zijn veel te groot voor dit hol en hebben middeltjes nodig om klein te blijven. Hoe waar is dat?!

Net als Alice zeggen we nu: ‘Het is mijn leven en ik beslis wat ik ermee doe’. Wij gaan staan! Wij hebben de uitgang uit dit konijnenhol gevonden! Wij mogen wakker worden uit de droom, uit de illusie!

We staan op de drempel van een prachtige nieuwe tijd en kijken verwonderd naar een nieuwe wereld die aan het ontstaan is. Ik durf er in te geloven, jij ook?

Comments are closed.