Druppel blog

Kijk juist naar dat wat pijn doet.

Door: Jenny van der Veen 

Iemand zei eens tegen mij: ‘jullie zijn met In-zicht een andere kant op gegaan’. Wat wordt daarmee bedoeld? En is dat wel zo? Moeten we niet juist kijken naar wat pijn doet?

Toen In-zicht ruim 20 jaar geleden begon met het organiseren van lezingen op spiritueel gebied, lag het accent voornamelijk op esoterie en gnostiek. Het prachtige werk van Hans Stolp stond daarbij aan de basis. Esoterie, kennis voor ingewijden, de weg naar binnen en Gnosis, het innerlijk weten, inzicht…

Diverse sprekers vertelden over hun ervaringen met de weg naar binnen, over hoe wij ons kunnen bevrijden van concepten die bijvoorbeeld zijn ontstaan door religie en opvoeding. En over hoe we weer in contact kunnen komen met onze diepste kern.

Er werd een beweging van buiten naar binnen gemaakt en dit proces is en blijft van groot belang!

Jezelf bevrijden van allerlei concepten en, als gevolg daarvan, het blootleggen van wie je ten diepste bent, is een proces waar de meesten van ons gedurende het hele leven mee bezig zijn.

Het hele proces laat ook zien dat alles in het hart samenkomt. En dat ‘alles wat in mij is’ ook in ‘alles om mij heen’ is. Er is geen onderscheid tussen jou en mij. We zijn allen één! De buitenwereld lijkt een reflectie te zijn van wat er zich in ons afspeelt.

Op de beweging naar binnen volgt ook weer een beweging naar buiten! Zoals op elke inademing een uitademing volgt… En dit heeft ook effect op de wereld om ons heen. Het begint dus pas als je jezelf een beetje hebt hervonden, of ‘afgepeld’. Als je hebt ontdekt dat we allemaal ten diepste met elkaar zijn verbonden. Het is net als bij rijles en autorijden; de praktijk is de grootste uitdaging. Want wat doe je met je verworven inzichten? Hoe leef en handel je overeenkomstig die inzichten en welke stappen zet je om de verandering te zijn, die je zo graag wilt zien in de wereld?

‘Er wordt nu van ons gevraagd bij te dragen aan ‘deze’ bewustzijnsomslag op dit moment in de evolutie van de mensheid. Deze kans is uniek en we hebben er, wie weet hoe lang, op gewacht’

(Willem Glaudemans in 2009)

We mogen ons Oneindig Bewustzijn richten op wat er in de wereld aan de hand is. De Oorspronkelijke mens wéét alles allàng en bezit namelijk een ongekende scheppingskracht. Hoe anders dan ons eeuwenlang is voorgespiegeld! Nu kun je werkelijk thuiskomen in jezelf en mag je de eenheid en heelheid in jezelf bekrachtigen. Reclaim your Purity! Breng je Puurheid weer thuis!

Vanuit dat krachtige bewustzijn mag je naar allerlei gebieden kijken die onze liefdevolle aandacht nodig hebben. Ik denk dan ook aan bijvoorbeeld de klimaatlobby, 9/11, illuminati, de invloed van technologie, new world order, vaccinatieprogramma’s, big pharma…

Ja, je leest het goed, onderwerpen die helaas vaak worden weggezet als ‘complottheorieën’. Onderwerpen die er gewoon zijn en die door menigeen niet altijd als positief worden ontvangen en zelfs ‘eng’ worden gevonden. We hebben toch geleerd om ons vooral op positieve dingen te richten? Want wat je aandacht geeft groeit….toch? Een veel toegepaste stelling binnen New Age-groepen en de zoveelste misleiding om ons vooral ook daar weg te houden van onze werkelijke KRACHT. Negativiteit benoemen is namelijk cruciaal! Hierdoor wordt het negatieve zichtbaar en zal het z’n kracht verliezen. Laat je niet meevoeren, maar blijf ook niet wegkijken! Neem het zonder oordeel waar.

Uiteraard merk ik ook bij mezelf dat ik het liefst wegkijk bij wat ik eng of naar vind. Wat mij daarbij enorm helpt is om bij de emotie te blijven. Te observeren wat er met me gebeurt als ik iets heftigs zie of lees. Niet meegaan in het verhaal, maar voelen wat er gebeurt. Soms is dat een steen in m’n buik of een prikkeling in m’n hoofd. Het maakt niet uit, het mag er allemaal zijn. Maar als je bij dat gevoel blijft, dan zul je merken dat het ook weer verdwijnt. En je waarneming wordt neutraal, puur. Je laat je niet in het scenario meevoeren, maar je blijft in jezelf aanwezig.

Als je dan je pure waarneming vanuit hartsbewustzijn richt op die gebieden die aandacht nodig hebben, gebeurt er iets! Materie gaat namelijk in beweging door menselijke waarneming! Het HeartMath-institute heeft dit onomstotelijk bewezen. Je zegt ‘ik ben er’ en je neemt waar!! Echt mensen, we hebben zóveel KRACHT! En we zijn zo vergeten wie we ten diepste zijn.

We zijn met In-zicht in mijn beleving geen àndere kant opgegaan. Onze missie is met de loop der jaren breder en dieper geworden en het begrip ‘bewustwording’ is daaraan toegevoegd. We zien dat als een logisch vervolg op de zoektocht naar onszelf en vervlochten met onze opdracht naar de wereld. Met het diepe besef dat als wij als mensheid met elkaar onze frequentie verhogen het ‘laag-frequente’ als vanzelf uit elkaar zal vallen.

Er werd eens aan een spreker gevraagd wat hij van de spirituele ontwikkeling in Nederland vond. Hij antwoordde: ‘Er gaan nog steeds kinderen dood van de honger’…

Er is dus volop ‘werk aan de winkel’. En dan kun je elke week met een spandoek de straat op gaan voor een vreedzaam protest of op bepaalde dingen mediteren. Of je gaat vragen stellen of lezingen organiseren 😊

De tijd dringt lieve mensen. En die urgentie voelen we bij In-zicht ook! Er zijn ongetwijfeld vele ingangen om op dit punt aan te komen. Ik heb één van mijn ervaringen beschreven. Wat deze ingangen met elkaar gemeen hebben is dat onze aanwezigheid, onze waarneming bij waar we als mensheid op afsnellen dringend gewenst is!

Doe je mee?

Comments are closed.