Banner Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2022

Als je vrede wilt,
wees dan ZELF vervuld van vrede.
(Carl Gustav Jung)

Lieve mensen,

Voor een december nieuwsbrief is het een mooi moment om een poging te doen verleden, heden en toekomst te verbinden. Over het verleden, vooral de afgelopen 2-3 jaar, hebben we hier al vaak onze gedachten gedeeld. Ieder heeft intussen wel een manier gevonden om daar op een eigen manier tegenaan te kijken. Hopelijk hebben we er iets van geleerd zodat we anders en krachtiger in het heden kunnen staan.


Als bewuste mensen weten we dat het heden van belang is voor de toekomst. Vooral hóe we in het heden staan is heel bepalend voor de toekomst! We hebben geleerd dat onze toekomst afhangt van onze innerlijke houding. Deze houding is bepalend voor onze intentie en manifestatiekracht. De vraag is dan: ‘wat moeten we doen om te scheppen waar we op een dieper, niet materialistisch niveau, naar verlangen’?

Jung schreef: ‘Als je vrede wilt, wees dan ZELF vervuld van vrede’


Hier ligt naar mijn gevoel, lieve lezer, onze uitdaging voor deze tijd. Volgens de Wet van Creatie moeten we vrede helemaal voor ons zien, voelen alsof het er al echt is. Alsof het al vrede is! Er blij van worden wat je om je heen ziet. Er helemaal in opgaan, één mee worden. Dan zal het universum, de Bron, overeenkomstig reageren en bekrachtigen wat we al ervaren en voor ons zien!

Wat moeten we hier voor doen om dit te kunnen?


Het belangrijkste daarbij is, zo voelt het, dat het een innerlijk pad is wat we hiervoor moeten bewandelen. Een weg naar binnen. Daar ontmoeten we echter ook onze donkere stukken die nog in het licht gezet mogen worden. Dat doen wordt wel schaduwwerk genoemd. De meeste mensen zijn het liefst bezig met lichtwerk. Want dat klinkt wat liever en ook hoger in trilling nietwaar!

Maar lichtwerk zonder schaduwwerk is van nature begrensd. Want als er flink wat delen in mij zijn waar ik nog niet oprechte aandacht aan heb gegeven, licht op heb laten schijnen, dan zal dit mij begrenzen in mijn lichtwerk, zoals mede een liefde- en vredevolle samenleving scheppen.

Als we een tijd gefocuste aandacht aan een schaduwdeel hebben geschonken, het in het gezicht hebben gekeken, mogen we het op een bepaald moment weer laten rusten. Geen aandacht meer aan schenken, en er zeker niet in blijven hangen. Als je er verder geen aandacht meer aangeeft, wordt het losser. Minder aan je gehecht en laat het los!
Het lijkt nu echt te tijd te zijn om deze schaduwdelen te onderzoeken. Ze dringen zich gewoon op, het kan niet meer ontlopen worden.

Daarna kunnen we die vrede gaan voelen en ervaren in onszelf. Hoe dieper en oprechter we dit kunnen, hoe meer we die vrede dan ook om ons heen zien gebeuren. Mensen gaan met je mee vibreren op deze trilling. En hoe meer mensen mee gaan doen, hoe groter deze ‘vredesmanifestatie’!

Het is dus eigenlijk een innerlijk proces van verdichting naar verlichting. Dit innerlijk besef, dit bewustzijn, is de sleutel tot het Al, tot werkelijke bevrijding en eenheidsbewustzijn!
Macht verdwijnt, waar liefde en vrede verschijnt!

Comments are closed.