Banner Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari 2020

Als de kennis van het Zelf zich ontwikkelt,
verdwijnt de onwetendheid zoals de nacht wijkt
voor de opkomende zon.

(Bhagavad Gita 5:16)
 

Lieve mensen,

We zijn begonnen aan het jaar 2020. Als ik dit getal zo zie staan dan voelt dat voor mij als iets bijzonders, iets unieks. Elk jaar en getal is natuurlijk uniek. Maar toch, het is voelbaar. Herken je dat? Deels ligt het aan de balans in het getal, de herhaling. Maar het ligt ook aan de belofte van een nieuw decennium. Een tijdperk van nog grotere transformatie mogelijkheden. Van hoger opgetild kunnen worden naar diepere Zelfkennis en hogere dimensies.

Vanaf het sleuteljaar 2012 is er al veel gebeurd en moesten we wennen aan de versnelling van de tijd, het bewust ontdekken en aanpakken van oude gewoontes, trauma’s en pijnen. Want daar kon je vaak niet meer aan ontkomen, zeker niet in 2019. Nu gloort er een nieuwe horizon waarbij het voelt alsof het werk wat we al hebben gedaan nu meer rendement kan gaan opleveren. Dat wat we nu gaan organiseren, creëren, opbouwen en scheppen, nu werkelijk meer in lijn ligt met onze kern dan wellicht voorheen. Dit kunnen we nu doen met onze huidige kernwaarden. Daar komen we nu steeds dichter bij. Diep van binnen verlangen we hiernaar. Het is op een steeds dieper niveau thuiskomen bij jeZelf.

Want Jij bent het waar je al zolang naar opzoek bent geweest!

Voor In-zicht zoeken we altijd bewust naar onderwerpen die ons in deze bewustzijnsgroei verder kunnen brengen. Die kunnen onthullen, ontsluieren, verdiepen en bevrijden. Dat uit zich zeker in de beide eerste onderwerpen van dit jaar. Op de avond over Timer Bender zal je een andere geschiedenis van de mensheid geschetst worden, die naar ons gevoel meer de waarheid benadert dan wat ons tot nu toe werd voorgeschoteld. Toen wij het boek Time Bender lazen kwamen we als het ware thuis. Dit voelde als waar ook al moesten we innerlijk de nodige stappen maken. Deze ervaring is natuurlijk persoonlijk en hoeft niet voor iedereen te gelden. Maar jij kunt het nu zelf proeven en ervaren op deze unieke avond.

Onszelf kennen is ook de relatie tussen lichaam en geest beter begrijpen. Inzichten uit de psychosomatiek maken het heel helder wat voor krachtige invloed onze psyche heeft op de soma, ons lichaam. Onze psyche/mind is in wezen de baas over onze lichaam. Onze vaak onbewuste en aangeleerde (emotionele) denkpatronen kunnen de kwaliteit van ons leven en lichaam diepgaand beïnvloeden. Denk en voel daarom welbewust!

Laten we in de bijzondere jaar 2020 met meer liefde en vertrouwen in het leven staan. Wil men elders verharden of versnellen, dan worden wij zachter en rustiger. Stoer(e taal) lijkt krachtig maar is het uiteindelijk niet. De kracht van kwetsbaarheid, dat is pas een sterk (s)taaltje. Aandacht, bezinning en een wat rustiger tempo lijken een goed uitgangspunt in 2020 en verder. Mocht dit positief bij je resoneren dan is het jaar al echt goed begonnen!
Een krachtig en vibrerend nieuwjaar toegewenst!

Comments are closed.