Banner Nieuwsbrief

Nieuwsbrief oktober 2021

Als we ons gedragen als schapen,
zullen de wolven ons verslinden.

(Benjamin Franklin) 
 

Lieve mensen,

Het kost tegenwoordig geen moeite om je te laten meeslepen in een negatieve spiraal van angst en ongemak. De pr-machine van het ministerie van ‘Volksgezondheid’, ondersteund door de reguliere media, is daar heel goed in.
Maar er zijn ook andere invalshoeken die het waard zijn om te onderzoeken of dat bij jou wél resoneert. Hoe dat voelt en hoop kan geven.

Het gevoel en de wetenschap dat ik er niet alleen voor sta, geeft mij in ieder geval kracht!
Niet alleen in de zin dat er nog vele bewuste mensen zijn (jullie) die zich niet klakkeloos laten meeslepen door die pr-machine. Velen van jullie hebben we bij de eerste twee lezingen in september al mogen ont-moeten! Wat een feest van herkenning was dat!

Maar ook dat er altijd een verbinding is met andere krachten in de kosmos die onze worsteling zien en voelen en ons daarbij willen ondersteunen vanuit andere dimensies.
Bij het In-zicht Podium is er een lezing die gaat over de wondere wereld van deze bijzondere wezens die deel uitmaken van onze onzichtbare werkelijkheid. Die met hun hoger weten ons bij kunnen staan bij de keuzemomenten in ons leven. We hoeven het maar te vragen!

Komende woensdagavond komen twee jonge, enthousiaste, sprekers naar Joure. Gedreven door hun passie willen ze Vrije Energie meer bekendheid geven. Ze zullen uitleggen wat Vrije Energie eigenlijk is, delen hun eigen onderzoek en dat van anderen. Ook willen ze bewustzijn en wetenschap met elkaar verbinden. Iets wat eigenlijk heel natuurlijk zou moeten zijn, ‘van zelf sprekend’! Vrije Energie hoort in een nieuwe wereld thuis en die nieuwe wereld creëren wij met elkaar!

Maar in onze hiërarchisch opgebouwde oude wereld zijn de dingen niet allemaal ‘van zelf sprekend’. Er wordt veel aangestuurd via de lijn van geld en macht.
We ervaren bijna elke dag wat het doet om ‘aangestuurd’ te worden vanuit een piramidale structuur die steeds minder democratisch aanvoelt. Waar de leugen lijkt te regeren.
Ik moet je zeggen dat ik eigenlijk alle vertrouwen heb verloren in de overheid en de wetenschap. En geen grafiek of computervoorspelling meer geloof! En hoe gekker ze doen, (zie Australië, Canada en Israël) hoe duidelijker het wordt waar ze heen willen; naar totale controle over de makke en angstige schapen onderaan de piramide.
Wie het wil zien, ziet het voor zijn ogen ontstaan.

Maar dat zal ze niet lukken! De komende maanden zal de energie vanuit de kosmos zodanig veranderen dat veel meer mensen zullen ontwaken en het gaan doorzien. Meer verzet zal ontstaan en rechtszaken worden aangespannen. Kabinetten zullen wankelen net als andere instituties die op verouderde waarden zijn gebaseerd zoals de Kerk van Rome. Die werken niet meer in deze tijd en zullen afbrokkelen. Alleen zien zij het vanuit hun tunnelvisie nog niet!

Voor alle dingen in het leven hebben we bepaalde kennis nodig.
Er bestaat aangeleerde kennis en er is intuïtieve ‘kennis’. Het aangeleerde krijgen we aangereikt van buiten, via het schoolsysteem en de wetenschap bijvoorbeeld. Daar kan je veel leren over vele onderwerpen. Men zegt daar meestal wel stellig bij dat het dé waarheid is.
Dit is het domein van de logica, het hoofd en de vijf uiterlijke zintuigen.
Het brein is de computer waar deze informatie allemaal wordt verwerkt, ondersteund met de bijbehorende programma’s waar we mee zijn opgegroeid. Het wordt tenslotte aan ons denkverstand aangeboden als ónze waarheid.

De intuïtieve kennis, die we meestal aanduiden met het weten van het hart, komt van binnenuit. Het is een soort gevoelsweten. Je wéét/voélt gewoon of iets klopt of niet. Dat hetgeen je leest, hoort, of op dit moment door je heen gaat, voor jou wel of niet de waarheid is. Jouw waarheid! Die waarheid kun je soms niet eens uitleggen aan je zelf, je eigen denkverstand, omdat het niet altijd logisch is. Laat staan aan anderen.
Achter jouw eigen waarheid blijven staan, als die goed voelt, betekent dat je trouw blijft aan je zelf!

Dit innerlijk weten van onze hartsverbinding, verbonden met een oneindig veel groter weten dan we ons kunnen voorstellen, wordt uiteindelijk ook aangeboden aan de computer van het brein. Met dit verschil dat we nu een filter kunnen inzetten, zodanig, dat de bekende programma’s, er niet of minder grip meer op hebben.
Deze informatie wordt tenslotte ook aan ons denkverstand aangeboden. Die voelt dan ook als dé waarheid.
Vergeet daarbij niet dat de energie van ons hart wel 10.000 keer sterker is dan dat van het brein (HeartMath Institute). Die energie kan op afstand gevoeld worden!

Soms kan dit verwarrend zijn omdat dit laatste proces nieuw en wiebelig voor ons is.
Verwarring ontstaat als je verstand niet wil horen wat je hart zegt.
Welke versie van jezelf wil je voortaan laten zien?

We kunnen elkaar dus ook de komende weken weer genoeg ont-moeten en versterken.
En niemand wordt bij ons buitengesloten!

Comments are closed.