Banner Nieuwsbrief

Nieuwsbrief oktober 2023

Tegenspoed schudt talenten wakker
die bij voorspoed nooit zouden ontwaken.
(Horatius)

 

Lieve mensen,

Tijdens de maand oktober zijn er bij ons een aantal lezingen met kernbegrippen als wijsheid, waarheid, zoeken, trauma en werkelijkheid. Als lezer van deze nieuwsbrief ben je vast en zeker ook geïnteresseerd, en wellicht opzoek, naar de/een ‘echte waarheid’ in deze bijzondere werkelijkheid.

Er is een flinke portie innerlijke wijsheid voor nodig om in deze bizarre tijden nog naar een waarheid te zoeken die intuïtief goed voelt. Het bewust en voortdurend aanreiken (opdringen is een beter woord) van informatie uit slechts één invalshoek van de werkelijkheid, maakt dat het overgrote deel van de mensen hierin meegaat. Om dan een ander (tegen)geluid te kiezen dat goed voelt én deze ook te laten horen, is veel moed nodig! Je wordt immers gemakkelijk voor alles en nog wat uitgemaakt en weggezet. Het gevolg kan zijn dat je uit een groep valt, vriendschappen verliest, in je gezin een pijnlijk verdeeldheid optreedt, of dat je gecensureerd wordt in de media….

Maar juist in deze tegenspoed komen onze talenten naar de oppervlakte. Onvermoede krachten dienen zich aan om te worden aangewend voor je eigen hoogste goed én die van anderen.

Daarom voel ik ook sterk dat het de bedoeling is dat ik van binnenuit blijf zoeken naar een waarheid die groter is dan die van mijzelf. Er moet ergens een grotere waarheid verborgen liggen in het universum over wie ik ben en wat ik hier te doen heb. Wat de betekenis is van de mensheid hierop aarde, en welke rol we spelen in het grotere geheel. Wat voor levensvormen er nog meer zijn in de kosmos. Misschien zijn sommige rassen al in ons zonnestelsel aanwezig om zich binnenkort te laten zien als het bewustzijn van de mens hoog genoeg is.

De innerlijke weg geeft de richting aan naar een grotere waarheid, naar onze ware natuur!

En niemand kan je iets onthullen dat niet reeds sluimert in de dageraad van je kennis (Kahlil Gibran).

Comments are closed.